Avengers: Endgame - Tipnete si, kolik trikových efektů je ve filmu? Hodně, opravdu hodně

Většina scén obsahuje alespoň nějaký.

Jistě není šokem, že Avengers: Endgame (premiéra 25. dubna 2019) budou natřískaní speciálními efekty až po okraj. Ostatně, každý marvelovský film jich je plný.

Nicméně vás asi i tak překvapí, kolik jich v Endgame je. Prozradil to Dan DeLeeuw, který dohlíží právě na trikovou stránku filmu. Ten se rozpovídal o tom, jak málo momentů neobsahuje žádný speciální efekt:

"To, co se teď bude dít je, že bratři [Russoové] budou spolupracovat na filmu s Jeffem Fordem, což je náš editor a budeme sem chodit během víkendu a budeme se prokousávat filmem a uvidíme, co natočili a uvidíme, co je vylepšeno a co ne. A během tohoto prokousávaní, pokud narazíme na záběr, který zatím nemá číslo - číslo znamená, že jsou tam vizuální efekty - pokud narazíte na takový záběr, který nemá číslo, pak si to prohlédnete a ujistíte se, že tam nejsou žádné efekty a my na to reagujeme, 'Jo!' A radovali jsme se tak 80krát. Osmdesátkrát z... no, ve filmu je 2 632 záběrů s vizuálními efekty."

To je rozhodně slušné číslo. Znamená to, že počet scén, ve kterých nejsou použity trikové efekty je kolem 3 %. Tak snad budou momenty s digitálními triky povedené, nebudeme si nic nalhávat, některé speciální efekty v předchozích marvelovkách nebyly úplně doladěné.

Ale s ohledem na to, že první názory na film jsou vynikající, se asi nemusíme obávat toho, že se v dubnu nepobavíme.


Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat