Iron Man: Šéf Marvelu nevěřil, že se film vůbec dostane do kin

Byly tu slušné pochyby.

Z Iron Mana (2008) se vyklubal velký hit, který utržil víc než 585 milionů dolarů celosvětově, ale především odstartoval multimiliardové Marvelovské filmové universum, které nedávno oslavilo deset let své existence.

Původně ale existovaly velké pochyby o tom, že se Iron Man vůbec dostane do kina. Rozpovídal se o tom prezident Marvel Studios Kevin Feige:

"Je to neskutečné. Na jednu stranu je to nesmírně uspokojivé. Na tu druhou je skoro neuvěřitelné, kde to vše začalo. Byla tu doba, kdy jsem si nebyl jistý, že vůbec dostaneme Iron Mana do kin. Byla tu doba, kdy jsem si myslel, že jsou Avengers jen snem. A byla tu doba po Avengers, kdy jsem přemýšlel, "Dobře, kam se vydat teď?"

Není divu, že tu byli lidé od Marvelu nervózní. V roce 1996 to vypadalo s firmou bledě a tak byla nucena rozprodat filmová práva na určité značky (například X-Men, Fantastická čtyřka nebo Spider-Man) a pokusy Marvelu přivést na plátna některé své postavy často nedopadaly úplně ideálně.

Společnost tak byla nucena přehodnotit svou situaci. Nakonec se rozhodla pro Iron Mana a vyšlo to. Pokud by ale projekt nezabodoval, počítalo se s tím, že filmy jiných postav nevzniknou. Naštěstí ale Iron Man uspěl a z Marvelu se stal jeden z největších hráčů ve filmové branži.

Jeho nejnovějším projektem bude Captain Marvel, která má premiéru 7. března 2019.



Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat