Aquaman: Režisérovi Avatara se film zdál málo realistický

No Kidding.

Aquaman (2018) je jedním z nejzábavnějších a určitě nejvýdělečnější DC filmů a většina lidí si ho užila. Stejně tak režisér filmů Avatar vizionář James Cameron, nicméně se zdá, že má ke komiksovce určité výhrady:

"Myslím si, že je to skvělá zábava. Je to film, který bych nikdy nemohl natočit. Víte? Upřímně, nikdy bych takový film nemohl natočit, protože to vyžaduje naprosté snu podobné odtržení od jakéhokoliv smyslu pro fyziku nebo realitu. Existuje to někde mezi řeckou mytickou stylizací a pohádkovou stylizací. Hádám, že lidé prostě sviští pod vodou, protože se pohybují s pomocí mysli."

Režisér tvrdí, že je film skvělý, ale současně to očividně není něco, co by bylo jeho stylem. Tím je zřejmě něco více realistické. Nicméně, to zní od tvůrce Avatara, Vetřelců, Propasti nebo Terminátora trošku zvláštně. I když pravda, ve svých sci-fi filmech se Cameron snaží odrážet od (někdy s přimhouřenýma očima) realistických základů.

Je také na místě zmínit, že Cameron ví, jak to pod vodou chodí. Kvůli svým filmům (hraným i dokumentárním) strávil pod hladinou stovky hodin:

"Film jsem si užil, ale nerezonoval ve mně, protože nevypadal reálně."

Na druhou stranu James ocenil, že se Aquaman zabýval ekologickými tématy, protože režisér moc dobře ví, že jsou oceány používány jako "skládka".

Pokud vám Aquaman sedl bez ohledu na svou nerealističnost, pak vás jistě potěší fakt, že byl nedávno schválen druhý díl.

A jestliže máte rádi Avatara, tak pokračování se dočkáme 17. prosince 2020.



Zdroj: Yahoo
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat