DC pochopilo, že to nemůže dělat jako Marvel. Po úspěchu Aquamana to zkusí jinak

DC a Warner Bros. se vydají jiným směrem.

Původně se společnosti DC a Warner Bros. snažily vybudovat podobně propojené filmové universum, jaké nabízí veleúspěšný Marvel.

Ale po fiasku s Justice League (2017) se ukázalo, že tohle prostě fungovat nebude. A toho si jsou vědomi i ve Warner Bros. Jeden ze šéfů společnosti Toby Emmerich prohlásil:

"Hrajeme podle příručky DC, což je velmi odlišné od příručky Marvelu. Mnohem méně se soustředíme na sdílený vesmír. Zaměřujeme se na jeden film v jednu chvíli. Každý film má svou vlastní rovnováhu a své vlastni kreativní jádro. Pokud byste o nás mohli říct jen jednu věc, pak je to, že je to vždy o režisérech."

Očividně společnosti pochopily, že prostě nemá cenu zkoušet napodobit Marvel, ale je třeba na to jít jinak. Ale toho se mohly dovtípit už dříve, přece jen, nejlépe hodnocené filmy od DC jsou sólovky, ne týmovky. Už Muž z oceli (2013) byl chválen mnohem víc než následní Batman vs Superman (2016).

SOUVISEJÍCÍ: ZACK SNYDER MĚL ÚDAJNĚ NAPRAVIT TO, CO UDĚLAL JOSS WHEDON S AQUAMANEM

I další sólovky si vedly skvěle. Příkladem budiž Wonder Woman (2017) nebo Aquaman (2018). Uvidíme, zda se podobného ohlasu dočká i nejbližší DC projekt Shazam!, která bude mít premiéru 4. dubna 2019.



Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat