Black Panther byl jeden začátek, marvelovské filmy budou ještě více rozmanité

Naznačil to šéf Marvelu.

Black Panther (2018) byl revolučním filmem. U nás tedy ne, u nás jde o jednu z nejhůře hodnocených marvelovek, ale v USA jde o zlomový projekt, který ve své domovině vydělal víc než jakýkoliv jiný marvelovský film a ukázal, že komiksovka s hrdinou tmavé pleti může fungovat (předtím to zvládl i Blade, ale o tom se bohužel tolik nemluví).

A pro Marvel to samozřejmě bylo "nakopnutí", které mu ukázalo, že diváci chtějí větší rozmanitost, pokud jde o hlavní postavy. Publikum očividně chce i jiné ústřední hrdiny, než jsou jen "bílí muži".

Tomu se Marvel hodlá přizpůsobit. Naznačil to šéf Marvel Studios Kevin Feige:

"Někdy se lidé ptají přímo, 'Je Panther jednorázovou záležitostí?' pokud jde o rozmanitost a odpověď je ne, je to jen začátek. To, jak to vyšlo nás povzbudilo jít směrem, kterým bychom se ale vydali i tak. Sledujete ten film a to, jakou zkušenost vám onen film přinese... je to prostě neuvěřitelná."

Feige věří, že rozmanitost je důležitá i pro samotnou společnost. Upozornil, že kreativní tým je tvořen téměř stejným podílem mužů a žen:

"Když máte rozmanité hlasy, získáte lepší příběhy a více vzrušující příběhy a více překvapivé příběhy a to je něco, co je nám velmi velmi jasné."

To je sice hezké tvrzení, ale je na místě upozornit, že například na první ženskou marvelovku (Captain Marvel) musíme čekat až do 7. března 2019. To je více než deset let od startu Marvelovského filmového universa.


Zdroj: Playback with Kris Tapley/CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat