Váš názor je nechutný, vzkázala společnost Stana Lee moderátorovi, který zkritizoval komiksy

Divíte se?

Po nedávné smrti Stana Lee se objevily tisíce a tisíce vyjádření upřímné soustrasti a vzpomínek na legendárního komiksového tvůrce. Ale ne všichni se zachovali úplně ideálně.

Jedním z těch, kteří to nezvládli na jedničku byl i moderátor Bill Maher, který na blogu ke svému pořadu Real Time with Bill Maher zveřejnil článek, ve kterém se pustil do fanoušků komiksu a naznačil, že nejsou zrovna bystří (celé vyjádření si můžete přečíst tady).

To se samozřejmě setkalo s kritikou a teď se k tomu vyjádřila i společnost POW! Entertainment, což je produkční firma, kterou spoluzaložil právě Stan Lee:

"Pane Mahere: Komiksy, jako všechna literatura, jsou nástroje pro vyprávění příběhů. Pokud jsou napsány dobře skvělými autory, jako je Stan Lee, vyvolávají v nás emoce, nutí nás k zamyšlení a dávají nám lekci, jak se snad stát lepšími lidmi. Jedna z lekcí, kterou mnoho z nás Stan naučil, jsou tolerance a respekt a díky tomuto poselství jsme vděčni, že můžeme říct, že máte právo na váš názor, že jsou komiksy dětinské a nesofistikované. Mnoho lidí to tvrdilo o Dickensovi, Steinbeckovi, Melvilleovi a dokonce o Shakespearovi.

Ale říct, že Stan inspiroval lidi pouze k tomu, aby "se podívali na film" je podle našeho názoru upřímně nechutné. Nespočet lidí můžete potvrdit to, že je Stan inspiroval ke čtení, naučil je, že svět není dokonalý, že hrdinové mohou mít chyby a dokonce i záporáci mohou ukázat lidskost ve své duši. Dal nám X-Meny, Black Panthera, Spider-Mana a spoustu jiných hrdinů a příběhů, které nabídli naději těm, kteří se cítili odlišní a šikanovaní, zatímco mnohé inspirovali k tomu, aby byli kreativní a snili o velkých věcech, které přijdou. 

"Je tu několik věcí, které my fandové Stana Lee považujeme za 'dospělé', protože život dítěte i dospělého může být náročný. Stan je autorem milionů šťastných dětských vzpomínek a poskytovatel mnoha pozitivních prvků dospělosti. 

Náš šok z vašich komentářů nás nutí říct, 'Stačí, Bille,' ale místo toho se spolehneme na Stanovu další lekci, která říká, že máte mocnou platformu, takže si prosím pamatujte: 'S velkou mocí musí přijít také - velká zodpovědnost.

Tým Stan"

K tomu netřeba nic dodávat.

Zdroj: POW! Entertainment 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat