Jak se fandové rozloučili se Stanem Lee? A co o něm prohlásil šéf Marvelu?

Co řekl Kevin Feige?

Komiksová legenda Stan Lee v pondělí bohužel odešla na onen svět. A to zasáhlo herce, tvůrce a samozřejmě miliony fanoušků po celém světě.

Někteří z nich pak vyrazili na proslulý Chodník slávy v Hollywoodu ke Stanově hvězdě a v následujícím videu se můžete podívat na to, jak ono místo vypadá.

SOUVISEJÍCÍ: NEJLEPŠÍ POSTAVY OD STANA LEE

 Ke smrti Stana se vyjádřil také prezident Marvel Studios Kevin Feige:

"Stan ovládl popkulturu. Viděl to a to byl si toho vědom a miloval to. Říkám už roky, že postavy, které vytvořil nás všechny přežijí... Stan byl k nám všem v Marvel Studios vždy laskavý a velmi nás povzbuzoval. Přestože na pódiu byl velkou osobností, Stan byl velmi pokorný. Nebyl oním typem, který přišel a řekl nám, jaké to má být, ale povzbuzoval nás v tom, abychom následovali jeho vedení. Vezměte si Black Panthera, lidé mluví o důležitosti tohoto filmu a o jak odvážnou věc jde pro Walt Disney Studios, když utratilo peníze za téměř úplně afro-americké obsazení, což je naprostá pravda. Ale podívejte se na to, co udělali Stan Lee a Jack Kirby v šedesátých letech minulého století, vytvořili tuhle postavu během hnutí za lidská práva. V mnoha případech, když pracujeme na filmech a chceme je natočit, co nejlépe, je toho součástí tento způsob riskování. A uvědomění si toho, jak důležitá témata Stan vytvořil."

Není sporu o tom, že bez Stana a Jacka Kirbyho by komiksový, filmový a televizní světy vypadaly úplně jinak. A stejně tak je pravda, že nebudou zapomenuti.


Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat