Na Stana Lee vzpomínají šéf Marvelu, představitelé Hulka, Thora, Kapitána Ameriky, Iron Mana nebo herci od DC

Co k jeho smrti dodali?

V pondělí nás ve věku 95 let bohužel opustila komiksová legenda Stan Lee. A to samozřejmě zasáhlo nejen miliony a miliony fanoušků z celého světa, ale také herce a tvůrce, kteří znali Stana osobně. Tady jsou vyjádření některých z nich:

Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk) napsal:

"Smutné, smutné, smutné. Odpočívej v síle, strýčku Stane. Udělal si svět lepším místem skrze sílu moderní mytologie a tvou lásku ke zmatené záležitosti zvané býti člověkem... Nechal si nás být extra lidskými... vlastně dokonce superlidskými. Jsem hluboce poctěn, že jsem malou součástí v souhvězdí Stana Lee."


Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) uvedl:

"Dlužím ti vše,,, Odpočívej v pokoji, Stane..."



Představitel Thora Chris Hemsworth na Instagramu zveřejnil:

"RIP můj příteli. Děkuji ti za tohle neuvěřitelné dobrodružství, na které nás všechny vzaly tvé příběhy. Má láska a podpora míří k tvým přátelům a rodině."



Ozval se i Jeremy Renner (Clint Barton/Hawkeye):

"RIP Stane Lee ! Jsi legendou, můj příteli."


Chris Pratt (Peter Quill/Star-Lord) napsal:

"Děkuji za vše, Stane Lee! To byl ale život, tak skvěle strávený. Považuji se za výjimečně šťastného, že jsem se s tebou mohl setkat a hrát ve světě, který si stvořil."


Samozřejmě se k odchodu legendy vyjádřil i Chris Evans (Steve Rogers/Kapitán Amerika):

"Nikdy tu nebude další Stan Lee. Po desetiletí poskytoval mladým i starým dobrodružství, únik, potěchu, sebevědomí, inspiraci, sílu, přátelství a štěstí. Šířil lásku a laskavost a zanechá nesmazatelnou stopu na mnoha mnoha mnoha životech."

A co napsal Samuel L. Jackson (Nick Fury)?

"Děkuji ti Stane Lee za únik z tohoto světa & skvělé potěšení skrze účast v tom, který si vytvořil!! Díky tobě spousta lidí uvěřila v dobro, hrdinství, záporáctví, vzrušení a především jsi byl obětavý & laskavý k nám všem. RIP."

Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man) se vyjádřil následovně:

"Kolik milionů z nás je zavázáno tomuto člověku, ale nikdo víc než já. Otec Marvelu udělal tolik lidí neuvěřitelně šťastnými. Prožil skvělý život a dosáhl skvělých věcí. Odpočívej v pokoji, Stane."



Zoe Saldana (Gamora) zveřejnila následující status:

"Dnes jsme přišli o jednoho z velikánů. Stane Lee, byl jsi inspirací a superhrdinou pro všechny z nás. Tolik ti děkuji za tvé přispění - a za to, že jsi nám všem dal něco, o co usilovat!"

Anthony Mackie (Sam Wilson/Falcon) také nešetřil chválou:

"Byl jsi mužem, který předběhl svou dobu... a teď mám pocit, že jsi odešel příliš brzy. RIP Stan the Man... děkuji za úsměvy a slova podpory. Je ctí žít ve tvém vesmíru!"


Evangeline Lilly (Hope van Dyne/Wasp) napsala:

"Stan... víc než mistr příběhů, vždy jsi působil jako mistr života. Budu k tobě vzhlížet jako k inspiraci po zbytek mého života. Žiješ dál. xoxo Tvá Wasp."

Jaimie Alexander (Sif) zveřejnila krátké a jasné:

"RIP Stane Lee. Děkuji ti za vše."


Ozvali se i herci, kteří nehrají v marvelovkách, ale ve filmech od Foxu, které jsou také inspirované marvelovskými komiksy.

Například Hugh Jackman (Logan/Wolverine):

"Přišli jsme o kreativního génia. Stan Lee byl průkopnickou silou v superhrdinském universu. Jsem pyšný, že jsem malou součástí jeho odkazu a... že jsem pomohl přivést k životu jednu z jeho postav."


Nebo Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool):

"Kruci... RIP Stane. Děkuji za vše."


Režisér prvních dvou dílů Avengers Joss Whedon poznamenal:

"Stan Lee vytvořil vesmír, ve kterém, pokud jsou postavy dostatečně milovány, nikdy nemohou zemřít. To je přemýšlení do budoucna. Děkuji ti za mnohé ve svém životě. Vždy budeš jeho součástí."


Ozvali se i režiséři třetích a čtvrtých Avengers bratři Russoové:

"Děkujeme ti, že jsi naše dětství naplnil takovým množstvím štěstí. Budeš nám opravdu opravdu chybět..."

Prezident Marvel Studios Kevin Feige se také vyjádřil:

"Nikdo neměl takový dopad na mou kariéru a vše, co dělám v Marvel Studion jako Stan Lee. Po Stanovi zůstal výjimečný odkaz, který nás všechny přežije. Naše myšlenky jsou s jeho dcerou, rodinou a miliony fanoušků."

Na oficiálním profilu Marvelu se objevilo:

"Dnes se zastavíme a budeme s velkým smutkem přemýšlet o odchodu Stana Lee"

A jak se vyjádřil největší konkurent Marvelu DC?

"Změnil způsob, jakým se díváme na hrdiny a moderní komiksy navždy ponesou jeho nesmazatelnou stopu. Jeho nakažlivé nadšení nám připomíná, proč jsme se v první řadě zamilovali do těchto příběhů. Excelsior, Stane."


Ozvali se také herci, kteří se objeví v DC filmech. Například Dwayne Johnson (Black Adam):

"To byl ale muž. To byl ale život. Když jsem poprvé prorazil v Hollywoodu, vítal mě se široce otevřenou náručí a velmi moudrými radami, které si navždy budu brát k srdci. Skutečná ikona, která poznamenala generace po celém světě."

Promluvil i Jason Momoa (Arthur Curry/Aquaman):

"Byl jsem tak nadšený ze setkání s ním. Jak nádherný muž. Modlitby pro jeho rodinu. RIP legendo, sbohem."


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat