Fantastická zvířata 2: Magie je pryč, film je nejméně úspěšným ze všech projektů Harry Potter

Zklamání.

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny jsou zklamáním. To je zřejmé už teď. Nejen, že recenze je hodnotí jako zatím nejhorší přírůstek do universa Harry Potter, ale ani premiérové tržby nejsou zdaleka tak přesvědčivé jak někteří věřili.

Ozývaly se hlasy, že druhá Fantastická zvířata budou podobným případem jako Venom (2018). Kritické recenze, ale skvělé tržby. A ano, Grindelwaldovy zločiny rozhodně nebudou prodělečné, to je jasné, nicméně zdá se, že nebudou tak úspěšné jako většina kolegů.

Film odstartoval v USA a Kanadě s 62,2 miliony dolarů, což absolutně nejméně ze všech projektů z kouzelnického světa J. K. Rowling. První Fantastická zvířata (2016) začínala se 74,4 miliony a pokud se podíváme na filmy Harry Potter, tak nejslabší start měl Fénixův řád (2007) se 77,11 miliony dolarů.

Je možné, že mnohým fandům přišlo, že Fantastická zvířata jsou až přílišným "dojením" známé značky. Přece jen, Fantastická zvířata na rozdíl od Harry Pottera nečerpají z obsáhlých knih, ale tenké knížky o 128 stránkách. A roztahovat tak skromný materiál na 5 filmů asi není úplně nejlepší nápad.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat