Venom zřejmě bude nejvýnosnějším "spider-manovským" filmem všech dob

A to dostal o recenzentů pořádně zabrat.

Venom (2018) se od novinářů nedočkal zrovna chvály, ale jde o další případ toho, kdy recenzenti kritizují, ovšem diváci to ignorují a do kina se ženou ve velkém.

Film si tak připsal nejúspěšnější říjnový premiérový víkend (v USA a Kanadě získal 80,26 milionů dolarů), ale to asi není jediný rekord, kterým se bude pyšnit.

Podle odhadů by si měl z kin odnést něco mezi 630 až 700 miliony dolarů při rozpočtu 100 milionů dolarů. Jde tedy o jednoduché počty, film by měl utržit minimálně 6,3násobek svých nákladů.

To je nejlepší výsledek, ze všech "spider-manovských" filmů. Ve Venomovi sice Spider-Man není k vidění, ale všichni víme, že je Venom jeden z nejikoničtějších protivníků Pavoučího muže.

Venom je s 508 miliony dolarů z celého světa zatím druhým nejvýnosnějším filmem ze spider-manovského světa, lépe je na tom jen první Spider-Man z roku 2002, který při rozpočtu 139 milionů utržil 822 milionů dolarů (5,91násobek rozpočtu). Například Spider-Man: Homecoming (2017) získal 5,03násobek svého rozpočtu (175 milionů/880 milionů dolarů).

Některé filmy se Spider-Manem utržily víc, než Venom, ale také víc stály, tím pádem to vypadá, že Venom bude nejvýnosnějším projektem z universa Pavoučího muže.

Zdroj: Forbes
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat