Fandové se bouří, Ciri v seriálu Zaklínač nebude běloška. Tvůrkyně seriálu kvůli kritice opustila Twitter

Nepřekvapivě to vyvolalo poprask.

Nedávno bylo oznámeno, že si Geralta z Rivie zahraje v seriálu na motivy knih ze série Witcher Henry Cavill. Někomu se to nezdálo, ale většina reakcí byla naštěstí pozitivní.

Ovšem, teď vyšlo najevo, že by si oblíbenou Ciri v seriálu měla zahrát žena jiné než bílé pleti a to samozřejmě způsobilo velký poprask.

Podle serveru Reset Era tvůrci hledají dívku ve věku 15 nebo 16 let (nesmí být starší než 18 let), která bude hrát 13 nebo 14letou. A požadavkem je také, aby byla Asiatka, černoška nebo patřila k jiné minoritě.

To je samozřejmě odklon od předlohy, protože Ciri byla bílá jako stěna, což ještě podtrhávaly její popelavé vlasy.

Dalo se tak čekat, že spousta fandů předlohy bude nadávat, což se také stalo. Na druhou stranu, není to až tak velké překvapení, podobné věci se dějí ve spoustě případů (Heimdall také nebyl v originálu černoch a jak ho teď všichni milujeme).

Nicméně, i já musím souhlasit, že takhle výrazně změnit u Ciri barvu pleti je docela odvážný krok. Ovšem, předpokládám, že autor knih Andrzej Sapkowski o tom ví a zřejmě s tím souhlasil, protože na seriálu pracuje jako konzultant.

Očekávám ale, že tvůrci dříve nebo později změní názor, protože negativní reakce jsou opravdu hlasité a není jich málo. Mimochodem, v reakci na drsnou kritiku showrunnerka seriálu Lauren S Hissrich dočasně opustila Twitter.

Zatím nebylo oznámeno, kdy se Zaklínač na Netflixu objeví, ale předpokládá se, že by to mělo být už příští rok.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat