Které postavy jsou (podle fandů) silnější než Thor?

Kdopak to je?

Nedávno režiséři Avengers: Infinity War (2018) bratři Russoové prozradili, že v Marvelovském filmovém universu je jen pár stejně silných nebo silnějších postav, než je Thor (Chris Hemsworth).

Nebylo ale řečeno žádné jméno. Ale samozřejmě propukly fanouškovské diskuse na téma, kdo je mocnější než blond svalovec? Tady jsou nejčastěji řešené dámy a pánové:

Hulk (Mark Ruffalo)

Není šokem, že často padá zrovna jméno Hulk. Ve filmech se s Thorem několikrát střetli a přetahovali se o to, kdo je vlastně silnější. Pravdou je, že jsou na podobné úrovni, pokud jde o fyzickou sílu. Někdy má trochu navrch Thor, někdy Hulk.

Vision (Paul Bettany)

Vision zvedl Thorovo kladivo Mjolnir, čímž spousta lidí argumentuje. A ano, android Vision je opravdu silný, nicméně to, že zvedl Mjolnir neznamená, že je na fyzicky stejné úrovni jako Thor. Zdvihnutí kladiva nevyžaduje velkou sílu, ale to, aby toho byla daná osoba/android hoden.

Captain Marvel (Brie Larson)

Tahle postava se sice ve filmech ještě neobjevila, ale dočkáme se jí v její sólovce (premiéra 7. března 2019) a v Avengers 4 (25. dubna 2019). A faktem je, že v komiksech je na fyzické úrovni Hulka, někdy je i silnější. Otázkou ale je, jak silnou ji udělají filmoví tvůrci. Slabá ale určitě nebude, protože podle všeho by měla být jednou z hlavní zbraní proti Thanosovi (Josh Brolin).

Kapitán Amerika (Chris Evans)

Steve Rogers je silný, ale v minulosti by se asi těžko našla hromada lidí, kteří by tvrdili, že je stejně silný jako Thor. Nicméně v Avengers: Infinity War byl Steve schopen zadržet Thanosovu ruku s Infinity Gauntlet, takže je rozhodně velmi mocný.

Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

Tohle je trochu překvapením, ale padlo i toto jméno. Pokud jde o schopnosti, tak je Scarlet Witch extrémně mocná (dokázala zadržet Thanose jednou rukou, i když měl Infinity Gauntlet s pěti Kameny nekonečna), nicméně to automaticky neznamená, že je fyzicky extrémně silná.

Groot (Vin Diesel)

Tohle je další nečekané jméno. Ovšem, fandové argumentují tím, že Groot nejen poskytl rukojeť pro Thorovu novou zbraň Stormbreaker, ale také ji zdvihl (Stormbreaker nevyžaduje to, aby ho byl někdo hoden, ale fyzickou sílu). Nemluvě o tom, že Groot dokáže bez mrknutí oka napíchnout hromadu nepřátel najednou a zvednout je to vzduchu a to ještě není dospělý.

Kdo je podle vás stejně silný nebo silnější než Thor?


Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

3 komentářů:

  1. Co Doctor strange?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je fyzicky standardně silný, ale jinak je jednou z nejmocnějších postav v Marvelovském filmovém universu.

      Vymazat
  2. Ke komu v marvelu by se podle síly dala přiřadit wonder woman?

    OdpovědětVymazat