Seriál Halo se konečně začne natáčet!

Seriál z legendárního vesmíru pod taktovkou Stevena Spielberga se konečně začíná hýbat kupředu.

Museli byste se posledních 20 let buď vyhýbat videohrám anebo se o ně sebemenším náznakem vůbec nezajímat, abyste neznali sérii Halo, proslulou především z konzolového Xboxu.

Podle serveru Production Weekly se s televizní sérií, oznámenou už v roce 2013 pod stanicí Showtime, konečně bude něco dít. První natáčecí klapka by měla padnout ještě v říjnu tohoto roku a veškerá produkce by se (alespoň zezačátku) měla nastěhovat do Maďarska.

Zatímco i nejvěrnější fanoušci už po pár letech neočekávali, že se aktivně s projektem něco děje, šéf televizní stanice Showtime David Nevins situaci uklidňoval slovy "Pořád je to v aktivním vývoji." Tvůrci se dokonce nechali slyšet, že by rádi tuto sérii přetavili na něco tak mimořádného, jako například Game of Thrones.

I sám Spielberg při oznámení v roce 2013 vyznal náklonnost k Halo vesmíru a jak by si ho dokázal představit v televizním pojetí:

"Za mě je Halo a jeho vesmír úžasná možnost být na křižovatce, kde se potkává technologie s mytologií a tak můžeme vyprodukovat něco opravdu zásadního. Jsem neskutečně nadšený ohledně této cesty, na které jsme my, hrdinové z Halo světa a především zázraky, které vám Halo může ukázat."

Spielberg nicméně svoje sympatie k Halo ukázal i v jeho posledního bijáku Ready Player One, kde pár Easter Eggů určitě zachytí jak rekreační hráč Halo, tak i jeho nejtvrdší fanoušek.

Je pravda, že samotné universum je tak obsáhle napsané, že můžete natočit tři celovečeráky i o důstojníkovi, kterého během dvojky potkáte na 2 minuty. Materiálu na výběr je spoustu. Některé projekty dokonce už světlo světa spatřily, ať se jednalo o "animatrixovský" film Halo: Legends, seriál Nightfall, animovaná adaptace první knihy - The Fall of Reach nebo vynikající epizodní (později spojený do celovečerního formátu) prequel k Halo 4 - Forward Unto Dawn.

Co vy? Dali byste si pořádnou Spartanskou mimozemskou válku i v televizní formě? My rozhodně!

Sdílej na Google+

Autor: DEADMANincCZ

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat