Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Vision?

Co je zač mocný android?

Postava Visiona patří k těm "starším" komiksovým postavám. Poprvé byla k vidění už v roce 1940 v komiksu Marvel Mystery Comics. Jeho tvůrci jsou Joe Simon a Jack Kirby. V roce 1968 pak byla představena nová verze Visiona, za níž stojí Roy Thomas, Stan Lee a John Buscema.

Filmový Vision je androidem, jehož tělo je stvořeno z extrémně odolného kovu Vibrania, které se těží v království Wakanda. Tvůrci těla Visiona jsou vědkyně Helen Cho a Ultron. Do čela má pak Vision zasazen jeden z Kamenů nekonečna (Mysl), což z něj dělá jednoho z nejmocnějších Avengerů.

Do těla Visiona nahráli Tony Stark a Bruce Banner umělou inteligenci známou jako J.A.R.V.I.S. a díky tomu se z něj stal někdo, kdo se přidal na stranu těch dobrých.

Jako jeden z Avengers se také zapojil do Občanské války, kde se přiklonil k Iron Manovi, ale ten k němu cítí, mírně řečeno, smíšené emoce poté, co Vision omylem zranil War Machinea.

Není také žádným tajemstvím, že Vision, přestože jde o umělou bytost, cítí náklonnost ke Scarlet Witch. Nicméně, během Občanské války proti ní musel bojovat a ukázalo se, že jsou pro sebe rovnocennými soupeři. Právě jeho city ke Scarlet Witch byly důvodem, proč způsobil paralýzu u War Machinea.

Poté, co Scarlet Witch unikla z podvodního vězení Raft, Vision se s ní přestěhoval do Evropy, kde spolu chtěli trávit klidný život. To ale nevyšlo, protože na Zemi zaútočil Thanos.

Tělo Visiona je tvořena jak organickými, tak neorganickými prvky (včetně zmíněného kovu Vibrania), díky čemuž je Vision extrémně odolný. To, že má v čele zasazen Kámen nekonečna mu pak umožňuje například měnit hustotu svého těla, takže se může stát nehmotným nebo se jeho fyzická schrána stane neproniknutelnou.

Kromě toho disponuje nadlidskou silou a dokáže střílet energetické výboje. A aby toho nebylo málo, Vision má také inteligenci na úrovni génia.

V komiksu se Scarlet Witch a Vision a vzali se. Měli spolu dva syny, kteří byli vymazáni z existence, ale později byli vzkříšeni.

Stejně jako ve filmovém světě, v i komiksu bylo Visionovo tělo stvořeno Ultronem, nicméně, v komiksu neměl Ultron v plánu do něj vstoupit, ale chtěl z něj udělat ultimátní zbraň v boji proti Avengers.

V komiksu existují celkem tři verze Visiona, kdy ta poslední je cestovatelem v čase.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat