Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je vlastně záporák Thanos?

S kým budou mít hrdinové od Marvelu tu čest?

V Avengers: Infinity War (premiéra 26. dubna) se hrdinové i někteří záporáci budou muset spojit, aby zastavili padoucha Thanose (Josh Brolin). A ten není žádné "ořezávátko". Patří k nejmocnějším bytostem v Marvelovském universu. Ale kdo ten "týpek", který zatím hlavně tahal za nitky a až za pár týdnů se ukáže v plné kráse, vlastně je?

Thanos, nazývaný také Šílený titán, se poprvé v komiksu objevil v roce 1973, konkrétně v sérii Iron Man. Tvůrci legendárního padoucha jsou Mike Friedrich a Jim Starlin.

Starlin prozradil, že ho takhle postava napadla, když na vysoké škole docházel na hodiny psychologie a neskrývá, že jako inspirace posloužil i padouch od DC Darkseid od Jacka Kirbyho.

Jestliže se zaměříme na původ Thanose, tak se narodil na měsíci Saturnu jménem Titan. Jeho rodiči byli Mentor, vůdce jedné z kolonií na Titanu a Sui-San, což byla členka národa zvaného Eternals.

Jen pro zajímavost, Thanos svou matku zabil, protože chtěl zjistit, proč je odlišný od ostatních Eternals.

Postupem času začal být Thanos fascinován smrtí a "zakoukal" se do mocné bytosti, která je známá jako Mistress Death. Pro ni dokonce vyvraždil svou rodinu.

A aby Mistress Death ještě více okouzlil, zmasakroval pro ni miliony lidí. Poté páchal více a více zla napříč vesmírem, ale nakonec byl zabit Adamem Warlockem, kterému pomohli Captain Marvel, Spider-Man, Thing a Avengers.

Jak už to tak bývá, později byl vzkříšen a začal pátrat po Kamenech nekonečna. Chtěl získal neomezenou moc a vyhladit půlku života ve vesmíru, aby oslnil Mistress Death. Nicméně, později se přidal na stranu Adama Warlocka, aby společně zastavili prvotní zlo.

Samozřejmě se objevoval i dál v různých komiksových zápletkách a ve většině nekopal zrovna za tým těch hodných.

Pokud jde o jeho schopnosti, tak je nadlidsky silný, rychlý, odolný, dlouhověký, také je to telepat a telekinetik a dokáže manipulovat s energií.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat