Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Black Widow?

Kdo je bývalá elitní sovětská špionka?

Natalia Alianovna Romanoff alias Black Widow je jedinou ženskou zakládající členkou Avengers. Což je docela překvapením, protože původně šlo o elitní sovětskou špionku neblaze proslulé organizace KGB.

Natasha se narodila 22. listopadu 1984 ve Stalingradu. Ještě v dětském věku byla rekrutována do programu známého jako Red Room, jehož cílem bylo vytrénovat elitní špiony. Během tréninku Natasha dokázala, že je bezcitná a vysoce výkonná. Navíc u ni byla provedena procedura, která jí znemožnila mít děti, aby ji nic neodvádělo od mise.

Po dokončení programu se Black Widow účastnila množství akcí a díky tomu se dostala do hledáčku S.H.I.E.L.D.u. Nakonec Nick Fury dal rozkaz Hawkeyeovi, aby ji odstranil. Nicméně, ten ji nakonec nezabil, ale naopak ji doporučil Furymu k přijetí do S.H.I.E.L.D.u.

Netrvalo to dlouho a z Hawkeye a Black Widow se stali dobří přátelé a spolupracovníci a Black Widow si rychle vybudovala silnou pozici v S.H.I.E.L.D.u.

Díky tomu byla právě ona pověřena zhodnocením toho, zda je Tony Stark vhodným kandidátem na členství v Avengers.

I přes určité pochyby se Tony nakonec stal jedním z Avengers, stejně jako Black Widow. Dál ale také působila jako agentka S.H.I.E.L.D.u a zúčastnila se mnoha různých nebezpečných misí.

A byla to právě ona, kdo společně s Kapitánem Amerikou stála u zrodu druhé verze Avengers (Scarlett Witch, War Machine, Falcon a Vision).

Během Občanská války se sice nejdříve postavila na stranu těch, kteří byli pro registraci osob s nadlidskými schopnostmi, ale ve finále se rozhodla pomoci Kapitánu Amerikovi v úniku. Nakonec se stejně jako on začala skrývat.

Black Widow se poprvé představila v komiksu Tales of Suspense z roku 1964. Jejími tvůrci jsou Stan Lee, Don Rico a Don Heck.

Natasha je považována za jednu z nejlepších tajených agentek a vražedkyň vůbec. Je vynikající v boji beze zbraní i s nimi, má znalosti hackování a psychologie. A přestože nemá žádné nadpřirozené schopnosti, nebrání jí to v tom, aby byla jednou z nejdůležitějších členů Avengers.

Mezi její vybavení patří náramky Black Widow´s Bite, které vysílají silné elektrické šoky. Kromě spousty střelných zbraní má také k dispozici dva obušky.

Jen pro informaci, pokud budeme mít štěstí, za dva roky se Black Widow konečně dočká své sólovky.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat