Představitel Jokera chtěl, aby ho Christian Bale během scény z Temného rytíře opravdu mlátil

Nebál se pořádné rány.

Heath Ledger v roli Jokera z filmu Temný rytíř (2008) zabodoval. Zasloužil si potlesk diváků i recenzentů a posmrtně získal také Oscara. A zaslouženě. Do své postavy se opravdu vžil. To je jasné i z vyjádření Christiana Balea (Bruce Wayne/Batman):

"Jak je vidět ve filmu, Batman začne bít Jokera a uvědomí si, že to není obyčejný protivník. Protože čím více ho bije, tím více si to on užívá. Tím více uspokojení mu dávám. Heath se choval podobně. Tak trochu mě dostal na hranu. Říkám mu, ´Víš, já tě nechci skutečně uhodit. Bude to vypadat stejně dobře, i když tě opravdu neuhodím.´ A on na to, ´Do toho. Do toho. Do toho...' Viděl jsem, že je to skvělý herec, který je tomu naprosto oddaný a naprosto chápe tón, který se Chris (Christopher Nolan, režisér filmu, pozn. redakce) snaží vytvořit. Nehledali jsme herce, kteří si užívali hraní ztřeštěných karikatur. Přistupovali jsme k tomu jako k vážnému dramatu."

A očividně to byl správný přístup, Nolanova trilogie je stále považována za jeden z vrcholů komiksového žánru a spousta tvůrců se u ní inspiruje.

Jaký je váš názor na Nolanova Batmana?


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat