Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Captain America?

Něco o Stevu Rogersovi.

Steven Grant Rogers alias Kapitán Amerika je bezesporu jedním z nejčestnějších komiksových hrdinů (některé komiksové série tuhle image ovšem dost narušují).

Kapitán Amerika je označován jako první světový superhrdina. Působil během druhé světové války, ale nejdříve to tak nevypadalo. Rodák z newyorského Brooklynu trpěl od dětství mnoha zdravotními problémy, ale naštěstí se dostal do programu Super Soldier, který z něj udělal hrdinu s nadlidskými schopnostmi.

Během druhé světové války Kapitán tvrdě bojoval proti organizaci HYDRA. Dařilo se mu a pomohl Spojencům k vítězství. Nicméně ztroskotal v Severním ledovém oceánu. Tam zůstal uvězněn zhruba 70 let (i když po něm pátral Howard Stark), ale nakonec se S.H.I.E.L.D.u podařilo Kapitána vzkřísit.

Následně se Rogers stal jedním ze zakládajících členů Avengers. Nicméně se dost potýkal s tím, že se musí přizpůsobit úplně novému světu a také se vypořádat se smrtí své milované Peggy Carter.

Postupem času se ale si začal na společnost 21. století zvykat. Zúčastnil se mnoha misí, ve kterých bojoval za spravedlnost.

Radost mu určitě udělalo i to, že se vrátil jeho přítel Bucky Barnes, i když o dost jiný, než si ho Kapitán pamatoval. Buckymu byl vymyt mozek a stal se z něj stroj na zabíjení.

Navíc se ukázalo, že HYDRA není zničena, ale je rozlezlá po celém světě, což se Kapitánovi samozřejmě nelíbilo. Opět se tak snažil ze všech sil, aby HYDRU zastavil.

Kromě toho byl jedním z těch, kdo trénoval nový tým Avengers, poté co se ten původní rozpadl. Ovšem, situaci dost zkomplikovala snaha registrovat jedince s nadpřirozenými schopnostmi. Zatímco Tony Stark byl pro, Steve Rogers proti.

To vyvrcholilo událostí známou jako "Občanská válka" jejímž výsledkem bylo to, že se bývalý Kapitán Amerika musel skrývat před zákonem (naštěstí mu s tím pomohla příbuzná Peggy Carter Sharon).

Ovšem, Steve slíbil Tonymu, že pokud ho budou Avengers někdy znovu potřebovat, je k dispozici. A s ohledem na to, že se objevila hrozba v podobě Thanose, je jasné, že bývalý Kapitán bude muset přiložit ruku k dílu.

Steve se narodil 4. července 1918 (v komiksu ale 1920), takže je mu pěkných sto let.


Díky séru z programu Super Soldier má Steve 4x rychlejší metabolismus než běžný člověk, tím pádem je pro něj v podstatě nemožné se opít.

Chris Evans původně málem roli odmítl, ale nakonec ho Robert Downey Jr. přesvědčil, aby ji přijal.

V prvních Avengers měl Kapitán Amerika nejvíce prostoru ze všech postav, strávil na plátně 37 minut.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat