Režisér původní Vrány nechce, aby vznikl remake

Divíte se mu?

Komiks Vrána se v roce 1994 dočkal povedené filmové adaptace s Brandonem Lee v hlavní roli. A už roky se mluví o remaku.

Ten je aktuálně v přípravách, ale režisér prvního filmu Alex Proyas je striktně proti. Dal to vědět na Facebooku, kde kromě jiného uvedl:

"Vrána není vhodná pro ´remakování", pokud v ní není Brandon Lee. Pokud by nebylo Brandona, nikdy byste neslyšeli o tomto dojemném malém undegroundovém komiksu. Je to Brandonův film. Věřím, že jde o speciální případ, kde by to měl Hollywood nechat být odkazem muže neuvěřitelného talentu a ultimátní oběti - a neměl by nechat jiné přepsat příběh nebo k němu něco přidat. Vím, že vznikají pokračování a televizní seriály... ale představa "rebootování" tohoto příběhu a originální postavy, postavy, které dal Brandon život a zaplatil za to příliš vysokou cenu, to se mi nezdá správné."

Asi víte, že během natáčení filmu Vrána došlo k nehodě, kdy byl ve zbrani použit ostrý náboj, který zabil Brandona.

A zdá se tak opravdu nevhodné film remakovat. Speciálně s ohledem na to, že pravděpodobnost vzniku kvalitní nové verze není moc vysoká. Všichni víme, jak to s remaky obvykle dopadá.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat