5 nejlepších filmů roku 2017

Které bijáky byly ty nej?

Za pár dnů se rozloučíme s rokem 2017, takže je na místě si trošku zrekapitulovat, jak dopadl. Alespoň, pokud je řeč o filmech.

A tak jsem se rozhodl sestavit svůj žebříček filmů, které mě nejvíce pobavily nebo potěšily. Mimochodem, i když je to asi většině lidí jasné, raději připomenu to, že jde o subjektivní žebříček, takže vám v něm nemůže nic chybět, to by pak nebyl můj výběr ;). Nicméně, budu rád, když se o své nejoblíbenější filmy tohoto roku podělíte v komentářích.

5. Star Wars: Poslední z Jediů

Ne, osmá epizoda Hvězdných válek není bezchybná a ano, chápu některé fanoušky série, že jsou znechucení z toho, že se The Last Jedi vydal vlastním směrem, ale právě to se mi na filmu líbilo. Není to jen prachsprostá kopie některého z předchozích dílů, ale originální podívaná. Pro někoho moc, ale i když jsem velký milovník Star Wars, rozhodně mi nevadilo, že Rian Johnson experimentoval. Jsou to pořád Hvězdné války, přestože někdo tvrdí opak, jen jsou odvážnější, než byli někteří zvyklí.

4. Thor: Ragnarok

Původně jsem se bál toho, že spojení humoru a tématiky Ragnaroku (konec světa podle severské mytologie) nebude v žádném případě fungovat, ale spletl jsem se. Třetí Thor byl zábavný, vtipný, dostatečně akční, tak akorát komiksový a nabídl pár skvělých nováčků. Prostě jsem si více méně nemohl na nic podstatnějšího stěžovat.

3. Zabiják & bodyguard

Tohle není film, který by aspiroval na Oscara za nejlepší scénář, ale pro mě to byla hodně zábavná a politicky nekorektní akční komedie, která si s ničím nebrala servítky. Ale to, že půjde o povedený biják bylo jasné ve chvíli, kdy bylo oznámeno, že hlavní role budou mít na starosti Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson.

2. Call Me by Your Name

Nejsem zrovna romantická duše, takže mi většinou romantické filmy přijdou spíše k smíchu, než abych u nich ronil slzy, ale Call Me by Your Name na mě skoro emocionálně zapůsobilo. A je jedno, že ústředním párem nejsou žena a muž, ale muž a muž, protože jejich vztah je nám prezentován civilním způsobem bez zbytečného ždímání citů. Navíc je film skvěle zahraný a nabízí nádherné prostředí. Nedivím se, že se Call Me by Your Name dočkalo tak ohromujícího pozitivního přijetí, prostě se to povedlo.

1. Logan: Wolverine

Museli jsme si počkat hodně dlouho, než se objevil Wolverine, ve kterého jsme doufali. Drsný, temný a intenzivní. Nakonec to ale vyšlo a Hugh Jackman a Patrick Stewart se se svými postavami nemohli rozloučit lépe. Jedna z nejlepších a nejodvážnějších komiksovek posledních let.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat