Vrátí se Zack Snyder k finálním úpravám na Justice League? A dočkáme se ve filmu Supergirl?

Dokončí Zack Snyder svoje veledílo jako ten, kdo načal celé DCEU?

Asi jen těžko mě napadne jiný režisér, který by v poslední době dostával na sociálních sítích tolik "hejtu" i podpory zároveň, než právě Snyder. Jeho supermanovské sólo Muž z Oceli (2013), kterým odstartoval DCEU (DC Extended Universe), rozdělilo diváky víceméně na dva tábory. Jedni tuhle verzi Supermana milovali, druzí ne. Stejná rovnice platí i pro Batman vs Superman (2016), přičemž se ale nemalé procento těchto haterů Snyderovi na Twitteru omlouvalo poté, co zhlédli jeho necenzurovanou a prodlouženou verzi Ultimate Cut, která se do kin nedostala. Těm nejnespokojenějším divákům nevoněl hlavně scénář, který právě podle nich byl tou nejslabší částí BvS. Nebo tedy alespoň u verze, která šla celosvětově do kin.

Faktem je, že Snyder castingem, produkcí i následnou realizací dnes pomáhá utvářet to, jak vypadá DCEU.

Jak jistě víte, Snyderův nejnovější počin, týmovku Justice League (2017), uvidíme už tenhle listopad, ale Snyder se finálních pracích u post-produkce nezúčastňuje, protože odstoupil kvůli smrti své dcery.

Jeho místo zaujal Joss Whedon, režisér konkurenční týmovky Avengers (2012) a jejího sequelu Avengers: Age of Ultron (2015) od Marvelu. Reakce na internetu byly nadšené, lítostné i nenávistné. Někdo byl za Whedona rád, někdo ne. Někdo byl rád, že Snyder odstoupil (ale se slovy, že zrovna takhle si to nepřál), někdo ne. Dokonce se našlo i pár stránek, kterým smrt Snyderovy dcery přišla k smíchu a já jsem to upřímně (a kdo ano?) naprosto vůbec nechápal.

Objevila se dokonce spekulace, že Whedonova práce v postprodukci má takový vliv, že překopává film do odlehčenějšího tónu a že film neponese pouze Snyderovo jméno jako režiséra, ale že budou uvedení oba dva filmaři. Stejným písmem, stejnou vahou. Snyder se prý ale vrací. Otázka je, jak moc se tomuto leaku z Redditu dá věřit.

Co jde Snyderovi skvěle, je promo a marketing, což nás dostává k teorii, že je to tedy dost možné. Řekněte si úplně na rovinu, ať jste Snyderův zastánce, hater nebo někdo na půli cesty - trailery na jeho filmy jsou z 90% luxusně sestříhaná podívaná a se skvěle padnoucím hudebním pozadím. A taková věc kolikrát do kina dostane i někoho, kdo by se za normálních okolností na daný film nešel podívat ani zadarmo. A když mluvíme o jeho trailerech, pojďme si probrat poslední scénu z toho posledního.

Supergirl do Justice League zřejmě nedoletí

Pokud jste dávali pozor v Muži z Oceli, kde Clark objeví a prochází Kryptonskou loď, jistě vám neušel záběr, že jeden z podů, ve kterých Kryptoňané cestovali, byl otevřený. Kdo z vás četl prequelový komiks k Muži z Oceli, tak víte, že Snyder tímto Easter-Eggem ve filmu zmínil Supergirl, která je součástí DCEU! 
Pojďme ale chvíli řešit ožehavý poslední záběr z traileru na Justice League, kde Alfred mluví k postavě, které říká: "Říkal, že přijdeš. Teď doufejme, že není moc pozdě." Teorie jsou v zásadě tři. Je to Superman. Je to Supergirl. Je to Green Lantern. 

Jedna teorie říká, že Lantern je vyloučen, protože postava má červenou kápi, která jde vidět. Druhá říká, že Alfredovi v brýlích září zelené světlo, takže to nebude ani jeden z Kryptoňanů. Jedno je ale jisté. Supergirl by to neměla být. V Indii totiž měl minulý týden trailer premiéru v hindštině (hlavní jazyk v Indii) a zatímco ve většině světových jazycích (i tom našem) z "Říkal, že přijdeš." nepoznáte pohlaví, v hindštině ano. A - chvilka napětí - Alfred mluví k osobě mužského pohlaví! Je tedy jasné, že Supergirl se dost pravděpodobně dočkáme opět pouze v podobě Easter-Eggu nebo vůbec.

A co vy, jaký je váš názor na Zacka Snydera, měl by dokončit své zatím vrcholné dílo, ke kterému doteď vedl celé DCEU, nebo budete raději za odlehčenější verzi Josse Whedona? Preferujete temnější tón komiksovek nebo zábavnější? A chtěli byste v DCEU Supergirl, nebo vám zatím stačí jeden Kryptoňan?
Sdílej na Google+

Autor: DEADMANincCZ

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat