Proč musí být horor TO mládeži nepřístupný?

To prozradil režisér.

V září se dočkáme nové verze hororového románu Stephena Kinga IT/TO a podle traileru půjde o podívanou, u které bude běhat mráz po zádech.

Film bude mít přístupnost R (do sedmnácti let pouze v doprovodu dospělé osoby), což možná na první pohled není překvapením, jde o horor, ale spousta žánrových kolegů (a povedených) má přístupnost PG-13 (například skvělé Insidious) a TO se také nezdá být filmem, kde by vzduchem létaly useknuté hlavy a vyrvaná střeva každé dvě vteřiny.

Režisér Andres Muschetti vysvětlil, proč IT potřebovalo přístupnost R:

"Už z naší první diskuse s lidmi z New Line vzešlo to, že film bude mít přístupnost R. Samozřejmě, že to bylo šílené už od počátku, jde o příběh, který se točí kolem smrti dětí. Ale pokud přemýšlíte o filmu s přístupností PG-13, nakonec vám z toho nic nezbude. Takže jsme rádi, že se nás producenti nesnažili zastavit. Ve skutečnosti to byl nakonec náš morální kompas, který nám v určitých chvílích ukazoval, že věci míří tam, kam nechceme."

Tak nezbývá než doufat, že nové TO nebude jen krvavými jatky, ale vsadí spíše na dusivou atmosféru a staré dobré lekačky.

Film má premiéru 7. září tohoto roku.

Zdroj: Mad Movies/Bloody Disgusting

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat