Deadpool schytal nejvíce stížností od diváků. U Suicide Squad zase lidé peskovali kvůli příliš přísné přístupnosti

Vtipné prvenství pro Deadpoola.

Ve Velké Británii dohlíží na přístupnost filmů organizace známá jako The British Board of Film Classification. A právě ta zveřejnila výroční zprávu za minulý rok, ze které jsme se dozvěděli, že sucharští angličtí diváci si nejvíce stěžovali na drzou a krvavou komiksovku Deadpool (2016).

"Někteří diváci byli znepokojeni množství násilí ve filmu. Ačkoliv násilí je intenzivní a mnohdy krvavé, často se vyskytuje během rychlých akčních scén, které se málo soustředí na detail. Je tu také komický nádech týkající se násilí a zasazení filmu je fantaskní a vzdálené realitě. Průvodce přístupností uvádí, že u přístupnosti 15 může být násilí intenzivní, ale nemělo by se příliš zaměřovat na způsobování bolesti nebo zranění."

Paradoxně, například u Suicide Squad (2016), které má také přístupnost 15, si diváci stěžovali na to, že přístupnost je zbytečně přísná.

Očekávám, že druhý díl Deadpoola si také vyslouží pár pokárání od puritánských diváků. A řekl bych, že to tvůrcům vůbec vadit nebude. Možná právě naopak.

Dvojka bude mít premiéru 28. června 2018.

Zdroj: BBFC
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat