Jordánské kino se omlouvá za to, že promítalo Wonder Woman. A novým módním trendem jsou večerní šaty s mečem

Proč?

Zatímco většina světa komiksovku Wonder Woman chválí, Jordánsko její promítání nedoporučilo. Důvodem je, že představitelka hlavní role Gal Gadot pochází z Izraele, působila v izraelské armádě a také ji podporuje. A Jordánsko z toho není zrovna nadšeno a vyzývá k bojkotu filmu (ovšem, na rozdíl od Libanonu a Tunisu film přímo nezakázalo).

SOUVISEJÍCÍ: LIBANON ZAKÁZAL WONDER WOMAN

Ovšem, jordánské kino Amman film přesto promítlo. Chvíli poté se ale za tento "omyl" omluvilo. Není jasné, jestli bylo důvodem to, že chtělo předejít kritice nebo už nějakou schytalo, ale faktem je, že si kino za promítání Wonder Woman sype popel na hlavu.

Upřímně řečeno si normální člověk musí ťukat na čelo. Pokud je mi známo, Wonder Woman není zrovna film, který je prošpikované politickou ideologií a určitě nepropaguje izraelskou armádu, takže asi nebylo nutné jordánským divákům doporučit, aby film ignorovali. Ale i takové věci se ve světě dějí.

A dost zvláštní věci se dějí i v módním světě. Některé ženy se rozhodly inspirovat právě u Wonder Woman a nosit večerní šaty s mečem jménem God Killer na zádech. Dokonce vznikl i hashtag #WWGotYourBack.

Spíše než o módní doplněk jde o výzvu, asi se nedá čekat, že se něco takového objeví na módních molech v Paříži. I když úplně vyloučeno to není, byly tam k vidění podivnější věci.


Viděli jste už Wonder Woman?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat