Odehrávají se série Vetřelec, Terminátor i Predátor v jednom universu?

Zajímavá spekulace.

Fandové filmů mají rádi různé spekulace. Hlavně ty, které se týkají propojení různých univers. Třeba "predátořího" a "terminátořího".

S jednou takovou teorií přišel server Cracked, který vyštrachal zajímavé souvislosti a tvrdí, že Predátor je prequelem k Terminátorovi.

Redaktoři serveru věří, že postava Alana "Dutche" Schaefera (Arnold Schwarzenegger) z Predátora (1987) posloužila jako předloha pro model Terminátora s číslem 101.

Jak na to přišli? V arkádové hře Alien vs. Predator se objevila postava majora Dutche Schaefera, svalnatého kyborga, který velmi silně připomínal Arnolda. Kyborg byl vytvořen za jediným účelem a to bojovat proti šmejdu z vesmíru.

Sériové číslo tohoto kyborga je CDS-170A3 s tím, že CDS je prý zkratka pro Cyberdyne Systems a jak fandové série Terminátor ví, tahle společnost pracovala na výrobě Terminátora a hledala vhodného kandidáta, který by posloužil jako předloha pro robotického vojáka. A zřejmě ho našla v Dutchovi z Predátora.

A aby toho nebylo málo, tak je tu podle tvrzení serveru souvislosti i se sérií Vetřelec. V té se pro změnu vyskytuje společnost, která je známá jako Hyperdyne Systems. Ta vytvořila androida Ashe se sériovým číslem Hyperdyne Systems 120-A/2 (HDS-120A2). Jde tedy o velmi podobné označení, které používala firma Cyberdyne Systems.

Obecně se tak věří, že Cyberdyne Systems se postupem času vyvinuly v Hyperdyne Systems a tím pádem jde o společnost, která propojuje všechny série.

Samozřejmě to vyvolává spoustu otázek a je tu pár nejasností, ale když už nic jiného, tak jde o zábavnou a zajímavou domněnku.


Zdroj: Cracked
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat