Oscaři 2017: Viníci největšího trapasu v historii Oscarů potrestáni. Jak?

Přísně.

Určitě vám neuniklo, že během udílení takzvaných Oscarů došlo k velkému průšvihu. Herci Faye Dunaway a Warren Beatty dostali do rukou špatnou obálku a jako vítěze v kategorii Nejlepší film omylem vyhlásili La La Land, přestože Oscara získalo drama Moonlight.

SOUVISEJÍCÍ: VÍTĚZOVÉ 89. ROČNÍKŮ FILMOVÝCH CEN AKADEMIE

To samozřejmě nezůstalo bez následků pro ty, kteří za to mohou. Vina padla na dvojici Martha Ruiz a Brian Cullinam, kteří měli na starosti správné rozdělení obálek. Podle všeho Brian předal Warrenovi obálku s vítězkou kategorie Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Emma Stone - La La Land) a ne obálku s kategorií Nejlepší film.

Nakonec tak nastala trapná situace, kdy se tvůrci La La Landu ocitli na pódiu, ale po pár minutách bylo oznámeno, že skutečným vítězem je Moonlight.

Něco takového se za 89 let historie Oscarů snad ještě nepřihodilo a nepřekvapivě se to chytla média a vznikl hodně slušný poprask.

Bylo jasné, že si to někdo "odnese" a jsou to právě Martha a Brian. Šéfka Akademie filmového umění a věd Cheryl Boone Isaacs oznámila, že dvojice má zákaz vstupu na budoucí udílení Oscarů a nebude na nich už nikdy pracovat.

Martha se také nechala slyšet, že požene k zodpovědnosti společnost PriwaterhouseCoopers, která dvojici zaměstnává. Co ale bude po firmě vyžadovat, to těžko říct (i když se dá očekávat, že by to mohla být finanční kompenzace).

Stejně tak není jasné, jak samotná společnost potrestá Marthu a Briana. A asi se dá tušit, že jim jen neodebere osobní příplatky.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat