Logan: Proč je film mnohem lepší než předchozí díl? Nejsou v něm obří roboti a nezachraňuje se svět

To jsou podle scenáristy hlavní důvody, proč film tak dobře funguje

Na světě se asi nenajde příliš lidí, kteří by nesouhlasili s tím, že třetí sólovka Wolverina je povedenější než předchozí dvě. A je to z mnoha důvodů. Které jsou ty hlavní? Na to odpovídal scenárista Scott Frank pro THR:

"Nemuseli jsme to propojovat s žádným větším ´universem´. Nebo jak Jim (James Mangold, režisér filmu, pozn. redakce) rád říká, ´nemusíme prodávat Happy Mealy.´ A to bylo skvělé. Nicméně, pokud jde o předchozí film, mým nejoblíbenějším momentem je ten, když je uprostřed japonského venkova s ženou a je lidskou bytostí a cítí, jaké to je být lidskou bytostí. Ale netrvá to příliš dlouho, než se vrátíme k obřím robotům a podobným věcem. Pak je z toho jen další superhrdinský film se spoustou trikových efektů. A my jsme se tomu tentokrát pokusili vyhnout a studio dostalo nové šéfy a ti byli rozhodně pro, zkusit něco nového, protože jaký by to jinak mělo smysl? Jediný způsob, aby tyhle filmy měly nějakou hodnotu je, pokud jsou o něčem jiném. Všechny nemůžou být o záchraně světa."

SOUVISEJÍCÍ: JAK SI V KINECH VEDE LOGAN? SKVĚLE

Logan je bezesporu nejdramatičtějším, nejkomornějším a "nejlidštějším" ze všech filmů s Wolverinem a sluší mu to. Sluší mu to tak, že se na něj lidé hrnou ve velkém a často nejen jednou. Pokud skutečně platí, že jde o poslední projekt, ve kterém se Hugh Jackman objeví jako Wolverine a Patrick Stewart jako Profesor X, pak je to více než důstojné rozloučení.

Jak se vám Logan líbil?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat