Legion: Bude druhá řada komiksové pecky propojená s X-Meny?

Co na to jeden z tvůrců?

Povedený seriál Legion stanice FX se věnuje postavě jménem Dan Haller (Dan Stevens), což je v komiksu syn Profesora X. A bylo naznačeno, že i jeho se v projektu dočkáme, i když ne v první řadě.

A protože je Profesor X vůdcem X-Menů, vyvstává otázka, zda ve druhé řadě (která už byla schválena) uvidíme více odkazů na tenhle legendární tým mutantů. Na to odpovídal jeden z tvůrců Noah Hawley:

"Stejně jako jsme to dělali v případě Fargo, fanoušci, kteří tento svět opravdu znají, ocení určité propojení a budou odměněni za to, že tak dobře znají příběh. Současně je mým cílem vždy používat postavy způsobem, který se podobá rozhovoru a odvyprávět příběh, který je mým příběhem a pro mě bylo zajímavé zkusit zachytit podstatu této postavy a její dobrodružství, aniž bych kopíroval příběhy z komiksů. Tím pádem v seriálu neuvidíte to, že najednou bude závislý na komiksových dějových linkách, ale je možné, že uvidíte nápady, postavy a výjevy, které vám budou velmi povědomé."

To je myslím chytrý přístup. Nabídnout něco pro fandy komiksu, ale současně si upravit příběh k obrazu svému. Přece jen, to co funguje v kreslené podobě, nemusí fungovat v hrané.

Pokud jde o seriál Legion, vede si velmi slušně. Sledovanost není špatná (na poměry stanice FX) a recenze jsou v drtivé většině pozitivní.

Jak se seriál líbí vám?


Zdroj: Blastr
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat