Iron Fist: Hlavní postava neměla být běloch. Který sympatický herec si ji měl zahrát?

Dannyho měl ztvárnit asijsko-americký herec.

Když bylo oznámeno, že si hlavní roli v komiksovém seriálu Iron Fist (recenze) zahraje Finn Jones, ozvalo se dost lidí s tím, že by preferovali někoho s asijskými kořeny. A to bez ohledu na fakt, že je komiksový Danny Rand/Iron Fist "vyšisovaný" blonďák.

A jak to tak vypadá, tvůrci opravdu uvažovali, že obsadí poloasijského herce, konkrétně Lewise Tana. Právě on prozradil:

"Ano, ucházel jsem se původně o roli Dannyho. Myslím, že v jednu chvíli to opravdu intenzivně zvažovali, ale určitě by to změnilo dynamiku seriálu. Byl by to jiný seriál."

Nakonec se Tan v Iron Fistovi objevil, ale ve vedlejší roli záporáka Zhou Chenga.

Herec se také vyjádřil k tématu, které se řeší už roky a to, že Hollywood zrovna nefandí asijským (nebo poloasijským) jedincům:

"Nejsou tu větší outsideři než Asijští Američané: Cítíme se jako outsideři v Asii a cítíme se jako outsideři doma. Je to opravdu těžké - speciálně pro mě... Takže rozhodně rozumím frustraci pramenící z toho, že je někdo outsider. Stejně jako Dannyho postava."

Rozhodně by byl od tvůrců zajímavý krok, pokud by změnili národnost hlavního hrdiny na Asijského Američana. Obvykle filmaři velmi rádi hlavní hrdiny "bělí". Ale nakonec tvůrci zůstali věrní předloze a roli získal herec světlé pleti.

Co byste říkali na to, kdyby byl Iron Fist Asiat?

Zdroj: Vulture

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat