Suicide Squad: Kdybych se mohl vrátit zpět v čase, udělal bych z Jokera ústředního padoucha, říká režisér

Dobrý nápad.

Film Suicide Squad/Sebevražedný oddíl (2016) byl sice finančně úspěšný (rozpočet byl 175 milionů, tržby skoro 756 milionů dolarů), ale recenze nebyly extrémně pochvalné. A i režisér David Ayer by provedl nějaké úpravy, pokud by mohl. To prozradil na Twitteru, kde reagoval na pochvalu od jednoho z fanoušků, který mu napsal, že šlo o mistrovské dílo a nemá si nechat nakukat nic jiného. Ayer na to odpověděl následovně:

"Velmi děkuji. Vím, že je to kontroverzní film, zkusil jsem natočit něco jiného, s vlastním pohledem a hlasem. 

Inspiroval jsem se u šílenosti originálních komiksů. Natočit film je cestou, která není přímá. Naučil jsem se mnohému. Lidé chtějí, co chtějí a každý má vlastní představu o tom, jak by měla každá postava vypadat a chodit a mluvit. Když chcete udělat film, který osloví davy, může to snadno skončit tak, že je to nezáživné. Ale já do toho šel. A vím, že Squad má své chyby, kruci, celý svět to ví. Není nic bolestivějšího, než si vzít noviny a uvidět, jak jsou roky vaší dřiny, která vyžadovala krev a pot, rozcupovány na kusy. Nenávist je silná. 

Film byl komerčně velmi úspěšný. A světu byly představeny některé opravdu skvělé postavy z DC universa. A úspěch byl zasloužený, kvůli zázraku a síle DC a jeho postav. Udělal bych spoustu věcí jinak? Jasně, určitě.

Přál bych si, abych měl stroj času. Udělal bych Jokera ústředním záporákem a vytvořil umírněnější příběh. Musím vzít to dobré i špatné a poučit se z toho. Miluji točit filmy a miluji DC. Jsem odpadlík ze střední školy a maloval jsem domy jako živobytí. Jsem šťastný, že mám práci jakou mám. Musím příště dát postavám příběhy a zápletky, které si zaslouží. To myslím vážně. (A ne, není tu tajný sestřih filmu s hromadou scén s Jokerem, který je někde schovaný)."

Je hezké vidět, že někdo v Hollywoodu nemá problém se sebereflexí a je ochoten a schopen si přiznat své chyby. Suicide Squad bylo skutečně vyčítáno například to, že Joker (Jared Leto) tam byl spíše do počtu, než aby měl pro děj důležitou roli a Ayers si je toho vědom. Což je dobře. A bude mít šanci napravit si reputaci, byl vybrán jako režisér dalšího komiksového filmu Gotham City Sirens.

Jaký je váš názor na Suicide Squad?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat