Hra o trůny: Těšíte se na knihu Vichry zimy? Smůla, pěkně si na ni počkáte

Jen tak to nebude.

George R. R. Martin je svérázný pán. Je to bezesporu velmi talentovaný spisovatel, ale také je poměrně pomalý. Zatím poslední kniha ze série Píseň ledu a ohně nazvaná Tanec s draky vyšla v roce 2011 a od té doby fandové drsných fantasy zoufale vyhlížejí v knihkupectvích další díl jménem Vichry zimy.

Zatím není jasné, kdy vyjde, přestože se spekulovalo o různých datech. Oficiálně ale není známo, kdy dorazí na pulty. Optimisté věřili, že by to mohlo být v prvních měsících roku 2017, ale to očividně nehrozí. George R.R. Martin se nechal slyšet, že se aktuálně stahuje do ústraní, aby ji dokončil:

"V roce 2017 se budu na akcích objevovat velmi málo a tak to zůstane, dokud nebudou dokončeny VICHRY. Takže, pokud se se mnou chcete setkat nebo si nechat podepsat knihu, tohle bude vaše poslední šance na několik dalších měsíců." 

Takto okomentoval autor svou účast na jedné z letošních akcí. V minulosti si postěžoval, že nemá tolik času na psaní a není ten typ, který píše na cestě, takže je logické, že se "zavře" doma a bude pracovat na nové knize. Ono už je také načase, že?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat