Simpsonovi: Vysokoškolský profesor vám vysvětlí, proč se seriálu daří předpovídat budoucnost

Jsou snad tvůrci jasnovidci?

To už prostě nemůže být náhoda. Seriálu The Simpsons se podařilo odhadnout události, které se teprve odehrají už mnohokrát a člověk se tak musí ptát, jak je něco takového možné.

Není ničím výjimečným, že se v seriálu objeví moment, který se za pár měsíců nebo let stane skutečností.

SOUVISEJÍCÍ: 6 PŘÍPADŮ, KDY SIMPSONOVI PŘEDPOVĚDĚLI BUDOUCNOST

Těžko asi předpokládat, že tvůrci mají křišťálovou kouli nebo jasnovidecké schopnosti. Existuje mnohem jednodušší vysvětlení toho, že se jim tak často daří odhadovat budoucnost. Přišel s ním doktor John Donaldson, který působí jako profesor filozofie na University of Glasgow:

"Je to seriál o životě. Vypořádává se se situacemi, které jsou blízké našim srdcím a dotýkají se témat, které vidíme v našich každodenních životech, takže není překvapivé, že některé z věcí, kterými se zabývají, se mohou stát realitou."

Tak to není zrovna vědecké vysvětlení. A už vůbec ne překvapivé. Podrobnější informace se zřejmě zájemci dozvědí během kurzů, které bude v příštím roce Donaldson pořádat. Bude přednášejícím během seminářů nazvaných D'oh! The Simpsons Introduce Philosophy, které se zaměří na "Homerovskou filozofii" (celý článek).

Překvapilo vás, kolikrát se podařilo Simpsonovým odhadnout budoucnost?



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat