Simpsonovi: Na skotské univerzitě budou vyučovat filozofii Homera Simpsona

Opravdu.

Na vysokých školách se vyučují různé předměty. A některé jsou velmi... jak to jen říct, netradiční. To platí i pro nový jednodenní kurz, který bude nabízen studentům na University of Glasgow. Právě tam na začátku příštího roku proběhne seminář nazvaný D’Oh! The Simpsons Introduce Philosophy.

Co konkrétně od daného předmětu očekávat? To popisují stránky university následovně:

"Některé nejvíce inspirující filozofické idee, které byly prezentovány v monumentu Matta Groeninga, který je věnován absurditě lidské existence."

Není těžké se dovtípit, že na tento kurz bude pěkný nával. Ale nepůjde jen o zábavu, pedagogové věří, že má předmět zájemců, co nabídnout. Vyučující doktor John Donaldson prohlásil:

"Homer je velmi komplexní postavou a to v mnoha ohledech. Je velmi nenasytný, může být docela násilnický a sebestředný. Ale současně je to postava, kterou je těžké nemít rád."

Kurz bude trvat šest hodin a vypsány jsou dva termíny, 21. ledna a 4. února. Jestli se jako občerstvení bude podávat pivo Duff a koblihy, to řečeno nebylo.

Nedávno Simpsonovi přepsali historii, když bylo oznámeno, že se dočkají 30. řady, což z nich udělá nejdéle běžící seriál (celý článek).

Zapsali byste se na podobný předmět?

Zdroj: BBC
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat