Recenze: Živí mrtví 7x06 (Swear) - Tara, píseční zombíci i amazonky

Nový díl se docela povedl. POZOR, SPOILERY!!!

Nedávno se objevily informace, že sledovanost sedmé řady The Walking Dead je nejhorší za několik let. A nemůžu říct, že bych se tomu divil. Poslední epizody dějově přešlapují na místě, zombie akce, aby v nich člověk pohledal a navíc se filozofuje tak moc, až to není hezké. Jednoduše řečeno, po slušném rozjezdu se zdálo, že sedmé sérii došel dech.

SOUVISEJÍCÍ: SLEDOVANOST ŽIVÝCH MRTVÝCH JE HORŠÍ A HORŠÍ

Pokud bych soudil podle první poloviny aktuální epizody nazvané Swear, řekl bych si, že se nic nezměnilo. Ale naštěstí druhá polovina byla rozhodně zajímavější.

Prvních zhruba dvacet minut bylo tempo opět hodně pomalé. Sice jsme se dočkali návratu Tary (Alanna Masterson měla natáčení pauzu kvůli těhotenství), což je fajn, je to docela sympatická postava, ale zpočátku se zdálo, že epizoda, která se točí kolem ní, bude opět plná nudného filozofování a psychologických hrátek, kterých už mám upřímně plné kecky.

Naštěstí se ale situace obrátila, když se Tara ocitla v zatím neviděné komunitě. A po chvíli muselo být všem jasné, že jsme čistě ženskou skupinu bojovnic nepoznali náhodou. Bylo zřejmé, že má nějakou spojitost se Saviors a to se ukázalo jako správný odhad.

Ovšem fakt, že společná historie se Saviors nebyla až tak překvapivá, neznamená, že to nepotěšilo. Zjistili jsme, že Negan (Jeffrey Dean Morgan) a jeho poskoci mají prsty skoro všude a také nám bylo naznačeno, že postavit se proti nim není úplně chytrý nápad. Alespoň ne podle názoru slečen a dam z komunity ukrývající se v lesích.

Sympatické bylo, že nové postavy neustále "necpaly" divákovi to, že jsou Saviors neporazitelní, ale vystačily si s pár větami a náznaky, které byly působivější, než kdyby to vykřikovaly na každém kroku.

Navíc mi udělalo radost, že jsme poznali i trošku jiné místo, než jsme zvyklí. Nejen, že jsme viděli oceán, ale i ona skrytá vesnička vypadala lákavě. Ovšem je škoda, že tvůrci věnovali tolik času diskutování a courání Tary a Heatha (Corey Hawkins) a ne tomu, aby jsme zjistili víc o tom, jak to chodí v nové skupině.

Něco málo nám bylo odhaleno, ale více detailů by neuškodilo. Navíc, když není úplně jisté, že se vrátíme. I když já předpokládám, že ano, protože situace je taková, že obyvatelé Alexandrie nemají zbraně a na tomto místě je jich habaděj.

Dokonce dojde i na akci

Milým překvapením je, že se dočkáme i trochy zombie akce a to s vcelku originálními chodci, kteří byli uvězněni v písku. Po delší době jde o povedenější a originálnější akční moment.

Pokud pominu zdlouhavou první polovinu, tak nová epizoda nezklamala. Byl nám nabídnut další dílek do mozaiky jménem "Saviors jsou kruťáci", poznali jsme novou komunitu, přivítali jsme zpět Taru a nechyběla ani trocha akce. S nudou jsem se potýkal maximálně prvních patnáct až dvacet minut a to je méně, než u některých předchozích dílů. Ale tvůrce musím pokárat za postavu "malé drsné holky", která byla pěkně otravná.

Ve zkratce:

Po delší době epizoda, které nechyběla sympaticky zpracovaná akce. Potěšil i návrat Tary, představení nové skupiny a to, že vše se vrací k Saviors a jejich "neporazitelnosti". Nebýt unylé první poloviny, byl by to velmi povedený díl.

Klady

+: "Píseční" zombie
+: Nové komunita
+: Tara je zpět

Zápory

-: Zpočátku skoro nudné
-: Málo prostoru pro novou skupinu
-: Ta malá otravná holka

Hodnocení: 75 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat