Hádejte, který filmový hrdina by mohl mít poslední Kámen nekonečna

Kdo myslíte, že by to mohl být?

Kameny nekonečna nebo-li Infinity Gems (ve filmovém universu Infinity Stones) hrají extrémně důležitou roli nejen v marvelovských komiksech, ale také ve filmech. I když nejste znalci komiksů, tak vám zmínky o nich určitě neunikly. Na stříbrném plátně se o nich mluví docela často.

Pokud netušíte, co jsou Infinity Stone zač, tak ve zkratce jde o šest kamenů, z nichž každý reprezentuje jeden aspekt vesmíru. Kameny nekonečna jsou nesmírně mocné i samostatně, natož, když je někdo má pohromadě.

Jejich nejznámějším vlastníkem byl záporák Thanos, který po nich pase i ve filmech. Ale zatím bez úspěchu, protože pět kamenů je v současné chvíli mimo jeho dosah.

Space Stone (Tesseract) se nachází v Asgardu. Power Stone (Orb) střeží uskupení Nova Corps. Mind Stone má v čele zasazený Vision (Paul Bettany). Time Stone je pod dohledem Doktora Strange (Benedict Cumberbatch) a konečně Reality Stone (Aether) je pravděpodobně v držení postavy jménem Collector (Benicio Del Toro).

Jeden ale stále chybí. Jde o takzvaný Soul Stone, o kterém se netuší, kde je. Teď se ale objevila spekulace, která tvrdí, že ho má "vševidoucí" Heimdall (Idris Elba), strážce Asgardu.

A na čem je tahle teorie vystavěna? Podle severské mytologie dal Heimdallovi jeho zrak všeotec Odin. Jeho oči pak získaly oranžovou barvu. V komiksu má sice Soul Stone zelený odstín, ale v Strážcích Galaxie (2014) bylo naznačeno, že filmová verze je oranžová. Ve vizi, kterou měl Thor (Chris Hemsworth) v Avengers: Age of Ultron (2015) byl ale Heimdall slepý a někteří věří, že důvodem je to, že mu Thanos Soul Stone ukradl.

Kromě toho, Heimdall prohlásil, že je schopen vidět všechny duše v devíti říších a jak víte, výraz pro duši je v angličtině SOUL.

Nezní to tedy jako úplně vycucané z prstu, na druhou stranu, je tu spoustu "ale" a otázek. Budeme si muset počkat na to, až sami tvůrci odhalí, kde se Soul Stone nachází.

Co myslíte vy? Zní tahle teorie pravděpodobně?

Zdroj: ComicBook

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat