Živí mrtví: Tvůrce komiksu chce, aby seriál skončil jinak než předloha

Proč?

Pokud máte nastudovaný komiks The Walking Dead a sledujete seriálovou verzi, víte, že filmaři se od předlohy odklánějí poměrně často. Někdy v detailech, někdy v případě zlomových událostí. A zdá se, že na nás čeká další velká změna.

Naznačil to spolutvůrce komiksu a konzultant u seriálu Robert Kirkman:

"Vím, jak chci, aby skončilo The Walking Dead, takže to nemůžu nikomu říct, nechci to v seriálu dříve, než to dostanu do svého komiksu! Takže pokud seriál někdy skončí, kdykoliv v době, kdy by ještě komiks pokračoval, budu si muset sednout se Scottem (Scott M. Gimple, showrunner Živých mrtvých, pozn. redakce) a předstírat, že netuším, jak to ukončit a přijít s jiným koncem." 

Na jednu stranu to může znít jako zvláštní rozhodnutí, na druhou stranu je to pochopitelné, protože pokud by byly finální momenty seriálu i komiksu stejné, komiksoví čtenáři by bylo ochuzení o překvapení.

Ale to je zřejmě ještě předčasné řešit. Přestože sledovanost šesté řady The Walking Dead nenaplnila očekávání stanice AMC, pořád byla velmi dobrá a aniž bych si hrál na věštce, tak předpokládám, že seriál poběží ještě minimálně pár let.

Myslíte, že je správné, aby komiks a seriál skončily jinak?

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat