Živí mrtví: Režisér promluvil o dosud nejvíce šokujícím momentu ze seriálu

Jak na něj vzpomíná?

V The Walking Dead se odehrálo několik hodně drsných situací. Krev v seriálu stříká neustále, lidé jsou doslova trháni na kusy, podobně brutální momenty jsou na denním pořádku. Ale přesto jsme viděli pár chvilek, které byly ještě více mrazivé. Třeba tu, kdy Carol (Melissa McBride) zabila Lizzie (Brighton Sharbino) poté, co dívka zavraždila svou sestru Miku (Kyla Kenedy).

Byla to hodně kontroverzní scéna, která spoustě lidem vyrazila dech (vraždění blond holčiček je něco, co si jen tak nějaký seriál nedovolí). A právě o této události se rozpovídal režisér dané epizody, která nesla jméno The Grove. Šlo o režisérský debut Michaela E. Satrazemise (ten předtím pracoval na Živých mrtvých jako kameraman) a očividně je to někdo, kdo se nebojí šokovat.

Michaela vyzpovídal server EW:

Jaká byla vaše reakce, když jste poprvé četl scénář k The Grove?

"Nejdříve to bylo šokující a děsivé. Takže jsem věděl, že to bude opravdu obtížné a velmi intenzivní a trochu děsivé. Ale režírovat tyhle dvě dívky a trochu s nimi pracovat, věděl jsem kdo jsou a to mě trochu uklidnilo. Ale víte, je to velmi obtížný obsah pro dvě dívky, kterým bylo v dané době devět let."

Jak moc jste řešili, co může v seriálu udělat a co ne? Protože máte tuhle scénu s Lizzie a Mikou, kde vidíme Lizzie se zkrvaveným nožem a vidíme hlavu Miky, ale opravdu nevidíme příliš z bodného zranění nebo cokoliv jiného. 

"Musel jsem být na telefonu asi hodinu a řešit standardy a postupy a pracovat s tím, o čem si mysleli, že může být vysíláno a co vysíláno být nesmí. I ve chvíli, kdy vidíte Miku na zemi, tak ve skutečnosti není na zemi herečka. Je to dublérka, takže jsem nemusel polít Kylu krví, když by předstírala, že hraje mrtvou. Byla to jiná dívka, která na to řekla, ´Jasně, skvělé,´ a potom si lehla a my jsme vylili krev na ni. Chtěl jsem prostě udělat pár věcí, abych je ochránil a nemusely si tím procházet více, než bylo nutné. Ale s ohledem na to, co mohlo být odvysíláno a co ne, mi bylo řečeno, že není šance, že bychom mohli vidět její zranění v tom samém záběru." 

Záběr Lizzie, která spadla poté, co byla střelena, nebyl odvysílán, ale objevil se na DVD/Blu-ray verzi. Kterou verzi preferujete, tu, ve které ji vidíme spadnou nebo tu, ve které ne?

"Víte, odvysílaná verze je v pohodě. Nepotřebuji ji vidět spadnout..."

Museli jste vědět, že půjde o epizodu, která se dočká spousty pozornosti s ohledem na obsah. Neměli jste obavy, že lidé budou říkat, že The Walking Dead zašlo příliš daleko?

"No, svět o tom mluvil. Slyšel jsem toho hromadu, v určitou dobu i pár komentářů, které tvrdily, že nám nikdy nemělo být dovoleno to odvysílat - že to měli stáhnout. Ale vždy to bylo s tím vědomím, že pokud toto odvyprávíme, nebude to horor za účelem hororu a smrt za účelem smrti. Nedělali jsme to, abychom byli okázalí a zkusil jsem nezdůrazňovat násilí. Byl to příběh odvyprávěn skrze Carolin úhel pohledu a mohli jste cítit její bolest a pak se na věc podívat z pohledu Tyreese."

Bylo to podle vás příliš drsné nebo to byla snesitelná scéna?




Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat