Recenze: Son of Zorn S01E01 - Hraný sitcom s animovaným hlavním hrdinou? Proč ne

Tohle jen tak neuvidíte.

V případě seriálové (a filmové) tvorby není úplně snadné přijít s něčím neotřelým, ale tvůrci nového sitcomu Son of Zorn to zvládli. 

Vytvořili komediální seriál, který je sice hraný, ale některé postavy jsou animované (nebo poloanimované). 

Zní to šíleně, co? A námět šílený je. Ale zklamáním je, že samotný seriál není až tak střelený, jak byste asi čekali (a doufali).

Popravdě, první díl byl mnohem méně ujetý, než by bylo záhodno. Upřímně řečeno jsem předpokládal, že tvůrci budou více čerpat z toho, že jedna z postav je klasický hrdina z animovaného seriálu, který vraždí své nepřátele po desítkách a pije jejich krev z lebek jejich dětí, ale filmaři se překvapivě krotili. 

Pokud pominu úvodní akční scénu a poté vynikající moment s obřím sokolem (nebo, co to bylo za opeřence), tak je Son of Zorn docela běžnou podívanou o otci, který se snaží stát se znovu součástí života svého syna. 

Je docela škoda, že se scenáristé nesnažili z originálního námětu vytřískat víc. Vtípků není moc a málo sází na kontrast mezi animovaným a reálným světem. 

Něco takového docela zamrzí, protože tohle spojení v minulosti fungovalo (viz film Falešná hra s králíkem Rogerem). 

Během sledování jsem se nemohl zbavit pocitu, že tvůrci nechtějí šlápnout na plyn, protože se obávají toho, že by to divák neudýchal.

Jenže je asi lepší pořádná porce ujetosti, než nuda. Nechci říct, že by byl první díl Son of Zorn úplně nezáživný, ale zasmál jsem se tak dvakrát třikrát (opět musím zmínit scénu se sokolem), ale jinak jsem se extrémně dobře nepobavil.

Ale zase je pravda, že pokud jste fandové seriálů jako je He-Man a jemu podobných, tak vám bude hned jasné, že tvůrci podobné projekty znají a určitě vás pobaví, jak trefně Zorn (Jason Sudeikis) paroduje postavy z fantasy animovaných seriálů. 

Pokud tedy chcete zkusit něco trošku jiného, Son of Zorn není úplně špatná volba, ale nečekejte, že se budete smát od začátku až do konce. To by se nesměli tvůrci tolik krotit.

Ve zkratce:

Animovaný hrdina v hraném sitcomu, to je určitě zajímavý nápad. Ale pokud jde o první epizodu, tvůrci se drželi při zemi a ze slibného námětu vytěžili velmi málo. Párkrát se asi zasmějete, ale jinak jde o překvapivě standardní podívanou.

Klady

+: Scéna se sokolem
+: Trefné zesměšňování hrdinů animovaných seriálů
+: Zorn je nadabován dobře

Zápory

-: Málo vtipů
-: Mohlo to být mnohem ujetější

Hodnocení: 50 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat