Pamatujete na sci-fi Válka světů s Tomem Cruisem? Chystá se seriál

A budete koukat, která stanice se o něj postará.

Válka světů (2005) režiséra Stevene Spielberga byla vcelku povedenou sci-fi podívanou (až na úděsný konec a uvřískanou dceru hlavního hrdiny) a také finančně úspěšnou. Je tak docela šokem, že trvalo tak dlouho, než někoho napadlo téma "oživit".

Asi jste si všimli, že oblíbeným trendem je nabízet seriály na motivy filmů a to se odehraje i v případě Války světů. Překvapením není, že tedy došlo i na War of the World. Co ale zaskočí je, že si seriál vezme na starost MTV.

I když pravda, v posledních letech to nebude poprvé, co původně hudební stanice nabídne seriálovou verzi filmu (Teen Wolf, Scream) nebo knihy (The Shannara Chronicles). A nutno poznamenat, že ve všech zmíněných případech to dopadlo dobře (u Vlčího mláděte dokonce skvěle).

A právě bývalý scenárista Teen Wolf Andrew Cochran seriál napíše a výkonný producent Teen Wolf Jeff Davis zajistí produkci.

Zatím není jasné, zda se bude seriál více inspirovat u filmu z roku 2005, případně u knižní předlohy H.G. Wellse, ale pokud u psané podoby, tak se dá očekávat, že MTV zřejmě provede nějakou "aktualizaci" příběhu. Knize už je přece jen nějaký ten pátek.

Mimochodem, pracuje se i na jiném seriálu na motivy Války světů a to od minulého roku, produkce je naplánována na začátek 2017, takže je možné, že v blízké budoucnosti se dočkáme dvou podobných projektů.

Jak se vám líbila filmová podoba?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat