Které předčasně zrušené seriály jsou nejvíce milované fanoušky?

Zkuste hádat.

Televizní branže je krutá. Není ničím výjimečným, že povedený seriál dostane od stanice stopku. Některé projekty tak zmizí v zapomnění, aniž by asi to zasloužily, ale jiné mají trochu větší štěstí a vybudují si takzvaný "kultovní status". Stránky Priceonomics teď přišly se seznamem nejoblíbenějších zrušených seriálů.

Metodika nebyla úplně jednoduchá. Seriál musel splnit několik pravidel a to:

1) Musel být zrušen po třech a méně řadách
2) Poslední epizoda nesměla být vysílána později než v roce 2013
3) Seriál musel být vysílán v hlavním vysílacím čase
4) Seriál původně běžel na americké televizní stanici

Redaktoři Priceonomics pak dál studovali hodnocení na IMDb, recenze diváků a další informace a na jejich základě sestavili následující žebříček nejoblíbenějších zrušených seriálů:

10. Terminátor: Příběh Sáry Connorové (počet řad: 2)
9. Flashfoward - Vzpomínka na budoucnost (Počet řad: 1)
8. Veronica Mars (Počet řad: 3)
7. Deadwood (Počet řad: 3)
6. Terra Nova (Počet řad: 1)
5. Lie to Me/Anatomie lži (Počet řad: 3)
4. Freaks and Geeks/Machři a šprti (Počet řad: 1)
3. Twin Peaks (Počet řad: 2)
2. Řím (Počet řad: 2)
1. Firefly (Počet řad: 1)

První místo není překvapením, Firefly je seriálem, o kterém fandové mluví neustále a doufají, že se dočká vzkříšení (bez ohledu na to, že příběh alespoň částečně uzavřel celovečerní film Serenity). O tom, jak je Firefly oblíbený, svědčí i fakt, že přestože měla první (a jediná) řada jen 14 epizod, chlubí se seriál více než 190 tisíc hodnoceními a jedná se tak o 37. nejčastěji hodnocený seriál na IMDb. Firefly je také nejlépe hodnoceným kultovním seriálem, pyšní se 9,1 body z 10.

U většiny projektů z výše zmíněné desítky se asi nedá předpokládat, že se v blízké budoucnosti dočkáme nových dílů (jestli vůbec někdy), ale výjimkou je Twin Peaks. V příštím roce uvidíme na stanici Showtime další řadu.

A třeba ho čeká podobný osud jako další oblíbený projekt Arrested Development, který původně nebyl zrovna úspěšný ve smyslu sledovanosti, ale recenzenti o něm básnili a malé, ale oddané jádro diváků volalo po dalších dílech, takže se seriál vrátil a to díky streamovací společnosti Netflix. V příštím roce je v plánu pátá řada.

Který zrušený seriál nejvíc chybí vám?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat