Neuvěříte, kolik peněz chce tvůrce Živých mrtvých po stanici, která je vysílá

 Na tohle budete potřebovat kalkulačku.

Pokud se trochu orientujete v historii seriálu The Walking Dead, tak víte, že jeho duchovním otcem je Frank Darabont. Ten se ale nepohodl se stanicí AMC a přestal na Živých mrtvých pracovat v průběhu druhé řady.

Tím to ale neskončilo, nebyl to zrovna klidný "rozchod", který aktuálně vyvrcholil žalobou, ve které Daranbont žádá po televizi AMC podíl na zisku. Tedy, abych to upřesnil, žaloba byla podána už před nějakou dobou, ale až nyní bylo uveřejněno, kolik peněz Frank chce.

A není to zrovna lidová částka. Bavíme se tu o 280 milionech dolarů. Ano, čtete správně, 280 milionů amerických dolarů.

Není to suma, kterou by si Frank Darabont (a agentura CAA, která se k žalobě připojila) vycucal z prstu. Původně měl tvůrce smlouvu, která mu zaručovala 10 % ze zisku po odečtení produkčních nákladů.

A Darabont věří, že 280 milionů odpovídá 10 % ze zisků seriálu. Pokud je to pravda, pak je vám asi jasné, jak obrovské sumy Živí mrtví vydělávají.

Podle dosavadních informací nepadne verdikt dříve než v roce 2018, takže si na rozhodnutí soudu ještě počkáme. Ale pokud se přikloní na stranu Darabonta, stanice AMC se pěkně zapotí.

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat