Hra o trůny: Proč bude mít seriál jen osm řad?

Jeden z tvůrců vysvětluje, co je důvodem.

Už se to ví nějakou dobou, Game of Thrones bude mít osm řad. S tím, že sedmá a osmá budou zřejmě kratší než předchozí série (mluví se o třinácti dílech dohromady). HBO by sice bylo rádo, kdyby tvůrci změnili názor, což není překvapení, Hra o trůny je jeho nejúspěšnějším projektem, ale zatím se zdá, že filmaři nemají v plánu couvnout. 

Proč jsou tak pevně rozhodnutí natočit "jen" osm řad? Prozradil jeden z duchovních otců Game of Thrones David Benioff:

"Věc, ze které jsme byli nadšení od začátku, už v době, kdy jsme přišli s návrhem seriálu za HBO, je to, že by to neměl být pokračující seriál, kdy se každá řada snaží přijít s novými dějovými linkami. Chtěli jsme, aby to byl jeden velký příběh, aniž bychom přidali 10 hodin vaty nebo pokračovali, protože se lidé stále dívají. Chtěli jsme něco, na co se lidé podívají od začátku do konce a dá to smysl jako jeden příběh. Určitě teď míříme do konce." 

Je fajn vidět, že stále existují tvůrci, kteří chtějí skončit v nejlepších a nehodlají točit, dokud z původně zábavného seriálu nezůstane jen slabý odvar. Ano, plno lidem bude Hra o trůny chybět, ale pokud nám bude přát štěstí, rozloučí se na vrcholu. A to je něco, čím se mnoho jiných seriálu chlubit nemůže. 

"Mluvíme tu o dvou dalších řadách. Hned od počátku jsme mluvili o 70 - 75 hodinách a to je to, s čím skončíme. Řekněme, že v současné chvíli by to mělo být 73... Snažíme se odvyprávět jeden kompaktní příběh se začátkem, prostředkem a koncem. Jak řekl Dan (Dan Weiss , jeden z tvůrců, pozn. redakce), známe konec už nějakou dobu a řítíme se k němu. Poslední záběry z finále ukázaly Daenerys jak se konečně vydává do Západozemí; Jon Snow je králem Severu a Cersei sedí na Želeném trůnu. A víme, že tam někde je Noční král, který na ně všechny čeká." 

Zbývá tedy dořešit ještě dost dějových linek, tak snad bude 13 epizod dost, aby to tvůrci uspokojivě zvládli. Osobně bych se nezlobil, kdyby měly zbývající dvě řady dvacet dílů, ale věřím, že třináct hodin poskytuje dostatek prostoru, abychom se dočkali důstojného rozloučení s nejlepším fantasy seriálem všech dob. 


Zdroj: Deadline

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat