Preacher: Je to ujetý, prohlašuje o novém komiksovém seriálu tvůrce

A bude seriál věrný komiksové předloze?

Už 22. května odstartuje nový komiksový seriál Preacher. Ale nepůjde o klasickou podívanou, na kterou jsme zvyklí. Preacher je drsná, drzá a bizarní záležitost. To potvrzuje i jeden z jeho tvůrců herec Seth Rogen:

"Komiks vytvořil svět, kde je vše možné a může se stát cokoliv. Je to velmi zábavný, ale je to taky ujetý."

To zní lákavě, ale trochu obavy vyvolává jiné vyjádření Rogena:

"Garth (Garth Ennis, tvůrce komiksové předlohy, pozn. redakce) byl velkým zastáncem toho, abychom zvolili nový směr a tím umožnili publiku objevit seriál, který není striktně věrný komiksu."

Na druhou stranu, pokud jim to poradil otec předlohy, asi to má svůj důvod.

"Navrhovali jsme, že uděláme verzi, která bude extrémně podobná komiksu, ale řekl nám, že je to hloupé," dodal další z autorů seriálu Evan Goldberg.

Ennis ale trval na jedné věci a to, aby u postav nebyl změněn jejich charakter a emocionální jádro. A to je bezesporu dobrá věc. Ovšem, Rogen tuší, že i tak budou někteří fandové naštvaní:

"Je tu milion drobností, které, pokud jste fandou komiksů, budou zničující, ale myslím, že to zvládnete. Myslím, že fandové komiksu, tím jak bude série pokračovat, budou překvapeni, kolik materiálu do seriálu zahrneme..."

Goldberg k tomu poznamenal:

"Pokud jste fanoušci komiksu, ve finále pravděpodobně nebudete rozladění a navíc nebudete schopni odhadnout, co se bude dít." 

Je pravda, že "doslovná" adaptace není často ideální nápad, ale to ani příliš velký odklon od předlohy. Uvidíme, zda se tvůrcům podařilo najít správou rovnováhu.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat