Hra o trůny: HBO omylem vypustilo pátou epizodu na internet dřív

Pořád bojuje s piráty a pak jim usnadní práci.

HBO se už roky snaží zabránit tomu, aby se jeho kultovní podívaná Game of Thrones šířila skrze nelegální zdroje. Nedávno dokonce spustila akci nevídaných rozměrů, kdy kontaktuje stránky, které nabízejí torrenty a uživatele, kteří je šíří. Navíc stanice přestala poskytovat novinářům seriál k recenzím. Jednoduše se hodně snaží zkomplikovat přístup ke Hře o trůny těm, kteří nechtějí zaplatit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY: HBO ZAHÁJILO TAŽENÍ PROTI PIRÁTŮM

Je tak trošku paradoxní, že v případě pátého dílu šesté řady za to může právě HBO, že se seriál objevil na internetu dřív než bylo v plánu. A ne záměrně.

HBO Nordic totiž omylem uvolnilo nový díl 24 hodin předtím, než byl odvysílán. Epizoda sice byla ze stránek rychle stažena, ale asi vás nepřekvapí, že ne dost rychle, aby se nezačaly šířit pirátské kopie.

Část nazvanou The Door tak mohli na stránkách HBO Nordic zhlédnout diváci z Dánska, Norka, Finska a Švédska, pirátskou kopii pak lidé z celého světě.

Je docela zajímavé, že se HBO snaží všemi možnými způsoby zabránit předčasnému úniku seriálu na internet a pak se to povede přímo jeho pracovníkům. Chybovat je prostě lidské.

Zdroj: TorrentFreak
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat