Chystá se nový fantasy seriál. A pracovat na něm bude spoluscenárista Harryho Pottera

Tohle zní zajímavě.

Hned na začátku je nutné si vyjasnit jednu věc, bavíme se tu o scenáristovi Jacku Thorneovi. Ten nepracoval na filmech o Harry Potterovi, ale na divadelní hře Harry Potter and the Cursed Child, která je zasazena do doby několik let po událostech z Harry Potter a Relikvie smrti a podílela se na ní i J.K. Rowling, autorka knižní série Harry Potter.

Kromě toho je Thorne držitel prestižní ceny BAFTA a pracoval například na skvělém seriálu Skins.

Pokud jde o jeho nový projekt, tak by měl na obrazovky převést knižní trilogii Philipa Pullmana His Dark Materials, První kniha z této série nazvaná Northern Lights už se hrané podoby dočkala, řeč je o filmu Zlatý kompas (2007). Ten ale moc parády nenadělal.

Seriál snad dopadne lépe. Rozhodně za ním bude stát působivý tým. Kromě Thornea v roli scenáristy, to budou Julie Gardner a Jane Tranter, které se ujmou rolí producentek. Tyhle dvě dámy pomohly v roce 2005 znovuoživit Doctora Who a pracovaly i na skvělém historickém seriálu Da Vinciho démoni.

Není tak divu, že i Pullman je z toho, kdo dohlédne na adaptaci jeho knih, nadšený:

"Skvělé talenty, které nyní pracují ve světě televize jsou impozantní. Z těchto důvodů mě těší představa televizní verze His Dark Materials. Speciálně mě těší účast Jane Tranter, jejíž zkušenosti, představivost a elán nemají konkurenci."

Seriál vzniká pro BBC, zatím není jasné, kdy bude mít premiéru.

Zdroj: Wales Online
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat