Hra o trůny: Tvůrci se znovu vyjádřili k osudu Jona Snowa

Co zajímavého prozradili?

Jon Snow (Kit Harington) je mrtev. To dalo HBO oficiálně vědět skrze zápletku prvního dílu šesté řady Game of Thrones. Ale ani to nebylo dost, aby skončily spekulace o osudu milované postavy. O tom ví své programový ředitel HBO Michael Lombardo:

"Nebyl jsem na večírku nebo společenské akci, aniž bych o tom neslyšel. Často se objevím na schůzce, která nemá nic společného s ´Hrou o trůny´ a někdo řekne ´Musím se vás zeptat...´ Je mi jasné, že jde o něco, o co se lidé stále zajímají." 

No jasně, že zajímají, když byl Kit Harington spatřen na natáčení (sice tvrdí, že ztvárňoval jen "mrtvolu", ale mnozí tomu nevěří). 

A jak na to Michael odpovídá? Tak, jak se dá u zaměstnance HBO čekat: "Podívejte se na tuhle řadu." 

Tvůrci David Benioff a Dan Weiss mají podobné zkušenosti, lidé se snaží zjistit, jak to s Jonem skutečně je. Mnozí nechtějí věřit, že mají filmaři odvahu na to, odpravit tak populárního hrdinu. Ovšem, pánové připomněli, že nemají problém s tím, nechat zemřít ústřední postavy. Jako příklad zmínili Neda Starka (Sean Bean):

"Myslím, že šok ze smrti Neda Starka byl novým fenoménem. Nikdo nečekal, že to přijde. Je to trošku odlišná věc, kdy mají všichni pocit, že kdokoliv může kdykoliv zemřít. Jon Snow byl někdo, kdo byl v centru příběhu a byl tu velmi dlouho... Takže ano, myslím, že jsme věděli, že to lidi nepotěší," poznamenal Benioff.

A jak Lombardo reaguje na to, že by někteří diváci mohli plakát k šesté řadě, na kterém byl zkrvavený Jon Snow, vnímat jako pohrávání si ze strany HBO?

"Nemyslím si, že to byl pokus pohrát si publikem, ale spíše připomínka, kam je tato řada vzala a jak vysoké budou sázky v té další. Přitáhlo to ohromné množství různých forem zájmu, ale... my tento seriál a stejně tak naše diváky bereme příliš vážně na to, abychom si s nimi pohrávali. Myslím, že naším skutečném záměrem bylo připomenou jim ´Musíte se vrátit."

Měla to být snad narážka na tvůrce Živých mrtvých, kteří lidem v šesté řadě nabídli "předstíranou" smrt? Kdoví. Ale zatím to vážně vypadá, že Jon Snow vzkříšen nebude. Ale úplně jistí si budeme až po zhlédnutí šesté řady, která začíná 24. dubna. 

Věříte tomu, že živého Jona Snowa už neuvidíme? 

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat