Živí mrtví: Tvůrci seriálu naznačují, že přestanou natáčet v Georgii, pokud projde antihomosexuální zákon

Co se to tam děje?

Extrémně populární seriál The Walking Dead našla domov v Georgii. Právě tam jsou kulisy, které představují "bezpečnou" Alexandrii. Ovšem, brzy může dojít k tomu, že si štáb sbalí svých pět švestek a přesune natáčení jinam.

Proč? Jde o politický a lidskoprávní problém. Tamější guvernér Nathan Deal stojí před rozhodnutím, zda podepíše návrh zákona, který by místním podnikatelům dovolil odmítnout obsloužit osoby, které vyznávají jinou víru nebo mají odlišnou sexuální orientaci.

Ovšem, několik hollywoodských firem se proti tomuto zákonu postavilo a společnost AMC Networks (pod jejíž hlavičkou seriálu Živí mrtví vzniká) oznámila:

"Společnost AMC Networks věří, že diskriminace v jakékoliv formě je odsouzeníhodná. Tleskáme vedení guvernéra Deala, které omítlo předchozí verzi této kontroverzní legislativy a naléháme na něj, aby odmítl i současnou podobu." 

Je pravda, že takzvaný The Free Exercise Protection Act je něco, co by se dalo velmi snadno zneužít. Ano, někdo se jistě bude ohánět tím, že podnikatel má právo obsloužit koho chce, ale ono to klidně může skončit tím, že obchody budou poskytovat své služby jen 180 centimetrů vysokým blonďákům s modrýma očima.

Několik společností (například Disney a jím vlastněný Marvel, Fox, Lionsgate nebo Sony) dalo jasně vědět, že pokud zákon projde, ukončí produkci svých filmů a seriálů v dané oblasti. AMC sice přímo neřeklo, že odejde, ale dá se očekávat, že by to zřejmě udělalo, pokud by daná legislativa prošla.

Co si o podobném zákonu myslíte?

Zdroj: LA Times
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat