The 100: Tvůrce seriálu se omlouvá za jednu šokující smrt

Kterou? POZOR, SPOILERY!!!

Dobře, není to tak těžká otázka. Samozřejmě, že je řeč o Lexe (Alycia Debnam-Carey). Někteří jsou rádi, že je pryč, ale je hromada těch, kterým to není po chuti.

A očividně, ani sami tvůrci si nejsou úplně jistí, zda to bylo dobré rozhodnutí. Showrunner (dohlíží na každodenní natáčení) seriálu The 100 Jason Rothenberg se nechal slyšet:

"Kdybych věděl, co vím teď, s Lexinou smrtí by to asi dopadlo jinak."

Dál tvůrce dodal:

"Cílem myšlenky, která stála za tím, že budeme mít velkou tragédii ruku v ruce s velkým štěstím, bylo zdůraznit drama a zdůraznit univerzální křehkost života. Ale výsledkem nakonec bylo něco úplně jiného - zneklidňující klišé ´Bury Your Gays´."

Bury Your Gays je neblaze proslulá praktika, kde je zabita homosexuální postava ve jménu vývoje děje pro hlavní (často heterosexuální) postavu.

"Ujišťuji vás, že někoho pohřbít, zneužít nebo zranit, nebylo nikdy naším záměrem. Takový já nejsem." 

Vypadá to, že to Jason bere docela osobně a emotivně. Alespoň tak jeho příspěvek pro blog působí.

"Clarke zažívá hlubokou ztrátu někoho, koho milovala a tahle ztráta s ní bude navždy. Upřímně doufám, že všichni fanoušci, kteří částečně viděli sami sebe ve vztahu mezi Clarke a Lexou, budou tohle vnímat alespoň jako malou útěchu, pokud budou vědět, že jejich láska byla krásná a skutečná."

Něco mi říká, že to mnohým jako dostatečná útěcha stačit nebude, ale kdoví.

Jaký názor máte na smrt Lexy vy?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat