Recenze: The Walking Dead S06E15 (East) - Předposlední díl je za námi

Finále je za dveřmi. Zametla pro něj aktuální epizoda cestičku? POZOR, SPOILERY!!!

Už příští neděli uvidíme závěr šesté řady Živých mrtvých. A tak by člověk čekal, že ho předposlední díl navnadí. A ano, dělá to, ale až v úplném závěru. Jinak jde o další poměrně pomalou a dost "ukecanou" epizodu. 

Máme tu dvě hlavní výrazně odlišné dějové linie. Carol (Melissa McBride), která uprchla z Alexandrie, aby nemusela zabíjet a Daryl (Norman Reedus) na cestě za pomstou. 

Pokud jde o tu první, tak té je věnováno dost (možná až moc) prostoru. A upřímně mě potěšilo, že byla Carol donucena začít zase zabíjet. Byl jsem rád, že se z domácí puťky stala nekompromisní bojovnice. A tak si asi umíte představit, jak jsem byl "nadšený", když začala panikařit a rozhodla se jen svírat růženec a vyhýbat se konfliktům. 

Ale nepřekvapivě se ukázalo, že ve světě plném nemrtvých a živých, kteří z vás chtějí udělat nemrtvé, prostě nelze přežít, aniž byste si občas neušpinili ruce.

Morganovi (Lennie James), který se vydá spolu s Rickem (Andrew Lincoln) Carol hledat, se tomu sice nechce věřit, ale Rick naopak prohlásí, že už nehodlá riskovat. A já se přikláním na jeho stranu. Morgan se sice oháněl tím, že kdyby zabil jednoho z Wolves, tak ten by pak nezachránil Denise (Merritt Wever) před chodci a ona by nemohla pomoci Carlovi (Chandler Riggs). Ale faktem je, že kdyby Morgan útočníka odstranil, nemusela se Denise ocitnout mezi zombíky. 

Nevím, jak vás, ale mě Morgan svým přístupem víc a víc vytáčí. Neumím si představit, jak by chtěl "změnit k lepšímu" všechny, které potká. Předpokládám, že jeho dobrosrdečnost se mu vrátí. Ale ne v kladném slova smyslu. 

Jeho neustálé filozofické proslovy mě tedy zrovna nebaví a je vám tím pádem asi jasné, že mě dějová linka s ním příliš neoslovila

Daryl chce pomstu

To ta, ve které se Daryl (Norman Reedus) vydal za Dwightem (Austin Amelio), aby se pomstil, mě zaujala mnohem víc. Bohužel, ale nemá tolik prostoru, kolik by si zasloužila. 

Pokud jde drsného vidláka, možná někdo nebude mít pro jeho kroky pochopení, ale já ano. Rozhodně rozumím tomu, že nedokáže čekat za zdmi Alexandrie a pečlivě si naplánovat útok na Saviors, ale chce, aby Dwight zaplatil hned. 

Ovšem, ten se nenechá tak snadno nachytat a nejen, že zajme pár důležitých lidí, ale ještě střelí Daryla. Asi je nám všem jasné, že ho nezabil (pokud jsem viděl dobře, schytal to do ramene), ale ano, určitou zvědavost to vzbudí. 

Docela zbytečná mi přišla další snaha o zvýšení napětí a to s pomocí scény, ve které začne mít Maggie (Lauren Cohan) bolesti. Nemůžu si pomoci, ale zavánělo mi to telenovelou. 

Popravdě, nemůžu říct, že by mě tahle epizoda navnadila tak, že bych se nemohl dočkat finále. Tiše doufám, že to mi spraví chuť a pokud budeme věřit tvůrcům a hercům, tak se mu to povede. Prý je temné a depresivní a extrémně povedené. Tak schválně. 

Ve zkratce:

Poměrně pomalý díl s dvěma hlavními příběhovými liniemi, kdy ta s Darylem je zajímavá. Přesto ale nejde o epizodu, která by pěkně zametla cestičku pro očekávané finále. Pár napínavých okamžiků by se tu našlo, ale cliffhangery nejsou tak povedené, aby člověk nemohl dospat. 

Klady

+: Carol je donucena zabíjet
+: Daryl na cestě za pomstou

Zápory

-: Morgan je už dost otravný
-: Předposlední epizoda by mohla být o dost napínavější

Hodnocení: 65 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat