Recenze: The Walking Dead S06E10 (The Next World)

Pár týdnů v budoucnosti se nám otevírá Nový svět... POZOR SPOILERY!!!

Tedy, ukazuje se nám reality, která v Alexandrii nastala po masakru tisíců zombies. Potkáváme konečně novou postavu, ale bohužel se stále nejedná o tu, na kterou třeba já čekám už 4 díly. Seznamujeme se drsným, ale dobrosrdečným podivínem, kterému přezdívají Jesus (Ježíš), právě kvůli jeho vzhledu.

Ve zkratce:

Opět nejsem nadšená z toho jakým tempem a strohostí se ubíral tento díl. Když už došlo na trochu akce, tak Rick (Andrew Lincoln) a Daryl (Norman Reedus) působili v porovnání s Jesusem (Tom Payne) nemotorně a neohrabaně. Chápu, že život v Alexandrii jim dal ochutnat pohodlí, ale nemyslím si, že drsňák jako Daryl, by tak vyměknul. Jesus naopak překvapil svou všestranností v boji a v neochotě jim skutečně ublížit. Nebojím se říct, že kdyby na něj nebyli dva, tak by jim nakopal prd*l.

Postavy:

Vůbec se mi nelíbí jaký vývoj tvůrci přisoudili Michonne (Danai Gurira). Z neohrožené bojovnice a ochránkyně se stane postelová královna, Carlova druhá matka a všestranná hospodyňka? Skutečně mám dojem, že právě to se z ní klube. Největší starost při konci světa? Že došla zubní pasta. *palce nahoru*.

Michonne je skvělá parťačka, ale myslím si, že Rick a Michonne nejsou zrovna věc, která by měla trvanlivost. Chápu, že jako vůdkyně nového světa, kterou jí učinila na smrtelné posteli Deanna (Tovah Feldshuh), chce mít po boku silného chlapa, ale Rick? Emočně nestabilní diktátor, který má neustále období ústupu a vzestupu? To asi nebude úplně ideální vztah, zvlášť, když vezmeme v potaz, že sama Michonne se proti jeho vedení několikrát vzepřela. Teď se vzepřela i proti němu, ale postel nechme mimo obchodní záležitosti.

Nicméně ale postava Jesuse potěšila. Další solidní puzzlík na obzoru. Má neotřelou vizáž, mluvu i styl boje. Je chytrý a dost vyčůraný. Mám takový dojem, že právě tahle postava má potenciál se v popularitě vyrovnat Darylovi i Rickovi. A všichni křesťané se mohou těšit, protože on asi skutečně chce dobro pro ty méně šťastné a ty méně obdařené. Můžeme se domnívat, že je vůdce jiné skupiny, která se nachází nedaleko Alexandrie, nebo její důležitý element - prostě někdo nepostradatelný. Intelekt, schopnosti a vzhled na to Jesus má. Nemyslím si, že bylo dvakrát moudré tahat ho sebou do Alexandrie. Jeho skupina ho bude hledat.

Nejlepší scéna:



Ta, kde se ti dva perou s Jesusem o náklaďák plný věcí a jídla. Tenhle moment měl všechno - prd*l nakopávající akci, napětí, záhadu a zápletku. Takových momentů by mělo být víc. Celá ta situace s Jesusem se mohla trochu víc rozebrat a protáhnout.

A samozřejmě záběr, kde se Daryl a Jesus perou za volantem náklaďáku. "Díky..." a tady máš pěstí.

Nejhorší scéna:



Postel, Michonne a Rick. Celou dobu jsem si říkala, že je skvělé, že tenhle pořad neskloznul k uhozené nahotě a erotice, jak tomu bývá skoro u všeho. No a vida - je to tady. Chápu, že ti dva mají intimní vztah od samého začátku, kdy se Michonne stala platným členem party, ale tohle je fakt přes čáru. Jestli jí začne Carl (Chandler Riggs) říkat "mami", tak přísahám bohu, že se zabiju.

Plusy:

+: Nová postava, která je i v komiksu

+: Daryl vypadá nabušeně, to se mi líbí

+: Nemám tak úplně ponětí, kam tyhle nelogické tahy v příběhu směřují, což je víc než příjemné po těch několika naprosto nápadných "akcích" v této sezóně.

+: Zatím se stále zdárně vyhýbáme tématu "Kdy Glenn a Maggie počali?" nebo celkovému řešení těhotenství. Už jednou jsme tu těhuli řešili, myslím si, že tohle nebyl vůbec dobrý tah. Ve skutečnosti je to dost uhozené. To nemůžou třeba více asistovat kolem Judith?

+: Deannin naprostý konec a věčný odpočinek

Mínusy:

-: Michonne a Rick? WTF?!

-: Erotika, laciné a okázalé lákadlo kabelovky

-: Trochu víc bych pocuchala Jesusovi vlasy, při blízkých záběrech působí nevěrohodně a skoro se nehnou


-: Pozornost se zaměřuje na Taru (Alanna Masterson) a Denise (Merritt Wever). Proč nemáme ponětí o druhém homosexuálním páru v Alexandrii??? Jo no jooo, lesbičky jsou asi větší poutač, hlavně, když jde o sexy lesbičku Taru

Více o lesbyshow v Živých Mrtvých zde.


-: A jako obvykle: Kde je Negan?

Show se horší s každým dílem. Doufám, že to nebude pravidlem.

Hodnocení: 75%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Tahleta Sandra zdá se mi ,že každý nový díl kritizuje. Asi nějakej mindrák. Šestá série je zatím nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahleta Sandra prostě nemá ráda bezcílnou akci a mainstream. Šestá řada není nejlepší. To je můj názor a mindrák fakt nemám. Ale děkuju. Špatná reakce pořád reakce, evidentně moje recenze za reakci stojí

      Vymazat